Scheve Toren–schakers hoog nivo

Algemeen 750 keer gelezen

Pijnacker - Wat omvang betreft kan de schaakvereniging De Scheve Toren echt niet tot de grote jongens worden gerekend, maar kwalitatief staan de Pijnackerse schakers hun mannetje. Dat bleek ook dit jaar weer in de competitie van de Haagse Schaakbond (HSB). Zowel het eerste als het tweede achttallen- team van De Scheve Toren behaalden een zeer verdienstelijke derde plaats in hun klasse.

Het eerste team hikt al jaren aan tegen een mogelijke promotie naar een bovenregionaal nivo. Dit jaar lukte het weer net niet, onder andere door een nipte nederlaag tegen het Haagse Discendo Discimus (DD). Kwestie van ervaring, maar vroeg of laat is die ervaring opgedaan en dan zit een trede hoger er zeker in. Het tweede Scheve Toren-achttal leverde een zonder meer verdienstelijke prestatie door in de eerste klasse van de HSB (net onder de echte “schaakkannonnen”) niet eens tegen degradatie te hoeven knokken. Met speels gemak werd een onverwachte derde plek veiliggesteld, en daardoor is Pijnacker ook in het volgend schaakseizoen (dat loopt van oktober tot april) weer verzekerd van deelname op het hoogste regionale nivo.

In de interne clubcompetitie zwaaide Kees Dekker de scepter. Hij deed dat op zo’n soevereine wijze dat het clubkampioenschap zich al lang voor de laatste speelronde aftekende. Slechts drie remises, geen enkele nederlaag, 14 overwinningen (waaronder een fraaie op de kampioen van 2006, Van der Steen): de cijfers spreken voor zichzelf. Op ruime achterstand volgen Jan de Graaf (tweede) en Wim Kentstra (derde).

De seniorencompetitie is inmiddels afgelopen, de jeugd schaakt nog enkele weken door. Op vrijdag 1 juni a.s. wordt er een voor iedereen toegankelijke schaakavond gehouden op een voor De Scheve Toren ongebruikelijke locatie – De Schakelaar aan de Mr. Dr. Van der Helmlaan. Wilt u dan een partijtje meeschaken dan kunt u contact opnemen met Henk Kleinrouweler (E-mail: h.kleinrouweler@hetnet.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant