Dorcas behaalt ISO certificaat

Algemeen 90 keer gelezen

Delft/Rijswijk/Regio - De internationale hulp en Ontwikkelingsorganisatie Dorcas Aid Internationaal, waarvan Dorcas Hulp Nederland en de werkgroep Dorcas Hulp Delft en Haaglanden een onderdeel van uitmaken heeft onlangs in de Hongaarse stad Debrecen het ISO certificaat uitgereikt gekregen.

Het ISO certificaat 9001-2000 is een internationale kwaliteits norm waaraan bedrijven,instellingen en organisaties worden getoetst betreffende doelmatigheid en effectiviteit van hun organisatorische en administratieve processen. Deze norm wordt wereldwijd op de zelfde wijze getoetst.

Internationaal directeur Dirk-Jan Groot nam namens Dorcas Aid Internationaal, de moeder organisatie van Dorcas Hulp Nederland het certificaat in ontvangst van de Lloyds Register Group die het onderzoek bij Dorcas uitvoerde. In 11 maanden tijd werd de gehele organisatie volledig doorgelicht op het gebied van beleid,organisatie,management processen, medewerkers en hulpbronnen. Ook Dorcas Hulp Nederland en de lokale partners en de veldkantoren werden doorgelicht in Oost-Europa, het Midden Oosten en Afrika..

Dorcas heeft deze certificering aangegrepen omdat de nationale en internationale toetsingscreteria steeds strenger worden en om tot verdere professionalisering te komen, en daardoor tot betere resultaten met het ultieme doel om de allerarmsten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika nog beter te kunne helpen., zodat zij er echt beter van worden..

De volgende kledingactie voor Oost-Europa van de werkgroep Delft en Haaglanden wordt gehouden op zaterdag 30 juni van 9 – 4 uur naast IKEA Delft en van 10 – 12 uur in Zoetermeer,Rijswijk, Den Haag-zuid, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg.

Voor meer informatie kan men bellen of mailen met Wim van Dorp, van de werkgroep Delft en Haaglanden, 070-415 10 13/06-485 25 932 info@dorcashulpdelft.nl of kijk op www.dorcashulpdelft.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant