Informatieavond Wandelbos Laakweg

Gemeente 30 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vanaf 19.00 uur bent u welkom in partycentrum Het Witte Paard, Gildeweg 2 in Nootdorp. Belangstellenden kunnen bij verschillende stands informatie inwinnen en vragen stellen. Er zijn ook medewerkers van de gemeente en Staatsbosbeheer aanwezig. De avond duurt tot 21.00 uur.

Het Wandelbos is een schakel tussen het grote bosgebied van de boswachterij De Balij en Bieslandse Bos en de bebouwing van Nootdorp. Er wordt een parkzone en een boszone ingericht, waar mensen kunnen fietsen, wandelen en struinen. De twee zones worden gescheiden door een laan, die verschillende deelgebieden met elkaar verbindt. Door verschillende beplantingstypen heeft elk deelgebied een geheel eigen sfeer.

Afwisseling

In het gebied worden ook open plekken en waterpartijen aangelegd, zodat er meer openheid en afwisseling in het gebied is. Bovendien kan bij heftige regenbuien het water uit de omgeving tijdelijk in het gebied worden opgeslagen.

Het inrichtingsplan voor het Wandelbos wordt de komende maand afgerond. Als het bestemmingsplan is vastgesteld, kan gestart worden met verwerving van de grond. Dit zal twee tot drie jaar duren, pas daarna wordt het Wandelbos aangelegd.

Meer weten over het Wandelbos of de informatieavond? Neem dan contact op met Jan den Boef van DLG, tel. 070-337 12 21 of j.c.dboef@minlnv.nl of Jeroen Bloemberg van DLG, tel. 070-337 13 02 of j.t.bloemberg@minlnv.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant