Careyn signaleert oplichters zorg

Regio 60 keer gelezen

Delft / Regio - Zorgorganisatie Careyn constateert misbruik van de naam Careyn en/of de oude naam Maatzorg/De Werven in de gemeente Delft.

De afgelopen twee weken hebben diverse personen met kwade bedoelingen zich bij klanten van Delft voorgedaan als medewerkers of stagiaires in de thuiszorg van Careyn (of Maatzorg/De Werven). Op deze wijze pogen zij bij klanten binnen te dringen in de woning om mensen te ontdoen van geld en andere waardevolle zaken.

Careyn waarschuwt haar klanten dan ook voor deze personen die zich voordoen als Careyn thuiszorg medewerkers. Eén klant is inmiddels slachtoffer van dit betreurenswaardig handelen; bij deze klant is een pinpas met pincode ontvreemd.

Legitimatie medewerker Careyn

Careyn wijst haar klanten erop dat - als de vertrouwde thuiszorg medewerker ziek is of om andere redenen door een collega wordt vervangen - de klant hierover altijd vooraf wordt geïnformeerd met vermelding van de naam van de vervanger. Bovendien tonen medewerkers die voor het eerst bij de klant komen altijd hun speciale Careyn legitimatiepas. De nieuwe legitimatiepas, inclusief pasfoto, is 14 mei jl. naar medewerkers verstuurd.

De zorgorganisatie verzoekt haar klanten dan ook dringend onbekenden die zich voordoen als medewerkers van de thuiszorg, zich te legitimeren middels de Careyn legitimatiepas. In geval van twijfel over de identiteit van de persoon, kunnen klanten altijd telefonisch contact opnemen met Careyn Contact 088 - 123 99 88.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant