Clubhuis Avanti officieel geopend!

Actueel 57 keer gelezen

Pijnacker - Burgemeester Buddenberg heeft het nieuwe onderkomen van korfbalvereniging Avanti aan de Sportlaan officieel geopend. Hij deed dit door de bal door de korf te gooien en vervolgens door de afgedichte voordeur heen te breken.

Avanti, dat sinds 1975 was gehuisvest in een kantine naast de tennisvereniging, moest vanwege de komst van de nieuwe middelbare school aan de Sportlaan in 2008 uitwijken naar een andere locatie. Deze werd een aantal meters verderop gevonden bij de nieuw gebouwde sporthal. Het nieuwe clubhuis is tegen de nieuwe sporthal aangebouwd. Daarnaast is de accommodatie nu uitgebreid met twee kunstgrasvelden.

De nieuwe accommodatie is aangepast aan de eisen van het hedendaagse korfbal en stelt Avanti in staat om de ambitie om te spelen op topniveau te gaan waarmaken. De korfbalvereniging behoort met haar 475 leden tot de grootste twintig korfbalverenigingen van Nederland.

Tijdens de druk bezochte receptie, waarbij het voltallige college van burgemeester en wethouders aanwezig was, werd ook stilgestaan bij de leden van Avanti die dit niet meer mee hebben kunnen maken. Ter herinnering aan hen werden bomen geplant bij de ingang van het clubhuis.

Voor de jeugd was er de volgende dag een ballonnenwedstrijd, een disco en een optreden van de eigen Blue White Dynamite Band.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant