Klimaatavonden Pijnacker-Nootdorp

Algemeen 32 keer gelezen

De vereniging voor Natuur en Milieubescherming Pijnacker organiseert in samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp en het milieuplatform twee klimaatavonden onder het motto: “loopt u ook warm voor het klimaat?”.

Wij nodigen u en uw organisatie van harte uit om aan deze avonden deel te nemen. En we vragen uw medewerking, hulp en enthousiasme bij het vervolg.

Eerste klimaatavond

Op maandag 14 mei kan iedereen gratis naar de film van Al Gore * An Inconvenient Truth. Aanvang 19.30 uur in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg in Pijnacker.

Programma:

Ontvangst met koffie tussen 19.15 en 19.45 Start film om 19.45 Einde film om 21.00 uur Vanaf 21.15:

Napraten en vragen

Lezing energiebesparing door Richard Smokers Lezing duurzaam waterbeheer door Jacob Wallinga U kunt kiezen voor het bijwonen van de gehele avond, maar u kunt ook alleen de film komen zien of (als u de film al gezien heeft) alleen deelnemen aan het programma vanaf 21.00 uur.

Tweede klimaatavond

De gemeente Pijnacker-Nootdorp organiseert op woensdag 30 mei (oorspronkelijk dinsdag 29 mei, maar de avond is verplaatst) een avond over het (ontwerp) gemeentelijk programma duurzaamheid. Een duurzame samenleving is het antwoord op klimaatverandering en tevens vele problemen van deze tijd, zoals uitputting van grondstoffen en milieuproblemen. Ook deze avond vindt plaats in de Ontmoetingskerk. Niet alleen de gemeente gaat trekken aan duurzaamheid, klimaat en energie. U ook ! Doel van deze avond is het opstellen van een actielijst voor de gemeente, burgers en bedrijven. We zoeken trekkers/voorlopers in alle geledingen van de bevolking. Ook voor deze avond wordt u bij deze van harte uitgenodigd.

Vervolg en betrokkenheid

Wij vragen u na 30 mei gebruik te maken van de kennis die u heeft opgedaan en het enthousiasme waar we u mee hebben aangestoken. U gaat, samen met de andere mensen in uw organisatie een aantal klimaatdoelen stellen. Welke? Dat mag u zelf kiezen. Wij zullen helpen om haalbare en leuke doelstellingen te formuleren. Doelen die u geld gaat besparen en die onze samenleving duurzamer maken. In de maanden en jaren daarna gaan we de vorderingen volgen en onder de aandacht brengen. Zodat iedereen kan zien dat wij er in onze gemeente aan werken. Kunnen we op u rekenen?

Vragen?

U kunt contact opnemen met Martin Bakker, tel (010) 2244440 overdag of (015) 3695040 ’s-avonds. Verdere berichtgeving over de klimaatavonden kunt u vinden in de Telstar en de Eendracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant