Kinderen winnen zeppelin tocht

Actueel 73 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp / Regio - Beeldend kunstenaar Florentijn Hofman - directeur van Zirkus Zeppelin -reikt vandaag en morgen aan 37 basisschoolleerlingen die rondom de N470 op school zitten, twee kaartjes uit voor een tocht boven de N470 met de grootste zeppelin ter wereld.

Daarmee honoreert zirkusdirecteur Hofman alle inzendingen die hij heeft ontvangen op zijn oproep om zelf creatief aan de slag te gaan, met het doel een kaartje voor de tocht te winnen. Het project Zirkus Zeppelin is onderdeel van de kunstmanifestatie ECHT ZIEN, kunst rondom de N470, georganiseerd door de provincie Zuid-Holland.

Wedstrijd

Hofman reikte – als onderdeel van een educatief traject- begin april wedstrijdkaarten uit op alle basisscholen in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Lansingerland (Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs), het verzorgingsgebied van de N470. Hij riep de kinderen op om op creatieve wijze hun eigen wereld te creëren op en rond de N470. Hij bezocht daartoe 51 basisscholen en vier scholen voor voortgezet onderwijs en reikte daar wedstrijdkaarten uit. De winnaars krijgen twee kaartjes voor een zeppelintocht in september/oktober a.s.

Florentijn Hofman - Zirkus Zeppelin

Met Zirkus Zeppelin geeft Florentijn Hofman een bijzondere invulling aan de opdracht van de provincie Zuid-Holland om omwonenden en gebruikers van de N470 op een andere wijze naar ‘hun’ weg te laten kijken. Van 26 september tot en met 5 oktober gaan 470 mensen die op de een of andere manier te maken hebben met de N470, vanaf Rotterdam Airport de lucht in met de Zeppelin. Wie meegaat met de Zeppelin bepaalt zirkusdirecteur Hofman zelf: “In dit project gaat het ook om kansen zien en de stoute schoenen aantrekken. Wie profileert zich als geïnteresseerde, wie pakt het geluk of dwingt het geluk af?”. Van mei tot en met september reikt Hofman kaarten uit in het gebied. De ervaringen van alle Zirkus Zeppelin passagiers worden vastgelegd in woord en beeld, en gebundeld in een boek

Echt Zien: kunst rondom de N470

Zirkus Zeppelin is onderdeel van Echt Zien, een – door de provincie Zuid-Holland georganiseerde - kunstmanifestatie rondom de nieuwe weg N470. Met een aantal laagdrempelige kunstzinnige belevingsactiviteiten rond de weg en de verandering in het landschap stimuleert de provincie de bewoners rond de weg en gebruikers van de weg een andere manier van kijken naar de bestaande omgeving. De manifestatie bestaan uit vier onderdelen, een debatreeks en een educatief traject en loopt tot 2008. Kunstenaars met een nationale en internationale reputatie werken eraan mee. Kunstgebouw voert de manifestatie voor de provincie uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant