Nieuw aanbod woningen Ypenburg

Algemeen 75 keer gelezen

Regio / Ypenburg - AM geeft op zaterdag 12 mei het startsein voor de verkoop van de laatste eengezinswoningen in de nieuwe wijk Veenendael in Ypenburg. Veenendael, samen met Tedingerdael een van de laatste deelplannen van Ypenburg, wordt een uiterst kindvriendelijke en karaktervolle wijk aan de rand van Nootdorp. In het sterk gedifferentieerde aanbod zijn zowel appartementen als eengezinswoningen opgenomen.

Veenendael ligt in het noordelijk deel van Ypenburg op het grondgebied van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. In het stedenbouwkundig ontwerp zijn drie autovrije woonhoven opgenomen, die zijn opgedeeld in drie clusters. Gebiedsontwikkelaar AM en Amvest hebben met het plan aansluiting gevonden op de bestaande, historische agrarische bebouwing in de directe omgeving.Voor de woningontwerpen zijn drie architectenbureaus ingeschakeld: 01-10 Architecten, Inbo Rijswijk en BIQ Stadsontwerp.

Veenendael onderscheidt zich daarnaast met immateriële waarden als comfort, veiligheid, privacy, geborgenheid en intimiteit. Veenendael wordt hierdoor een aantrekkelijke wijk voor mensen die kiezen voor een rustige woonomgeving in de nabijheid van de stad. Jonge gezinnen, maar ook mensen die een voorkeur hebben voor wooncomfort in een veilige en groene omgeving, vinden in Veenendael een ideale plek om te wonen.

Eengezinswoningen

De 42 woningen die nu in verkoop komen, liggen aan de besloten en groene binnenhoven. In de beslotenheid van de hoven vinden kinderen een ideale en veilige speelplek. Auto?s worden uit het zicht geparkeerd. De woningen liggen als objecten in de hoven en beschikken over twee privé-parkeerplaatsen onder het terras van de woning. De prijzen voor de woningen variëren van ? 239.900 v.o.n. tot ? 289.900 v.o.n.

Profiel AM

AM is actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van woningen, stedelijke centra, kantoren(parken) en winkelcentra. Zij doet dit in nauwe samenwerking met consumenten en zakelijke partners. AM geeft vorm en inhoud aan leefomgevingen vanuit het perspectief van de woonconsument en de gebruiker, die zij actief bij de planvorming betrekt. Tevens fungeert AM, dankzij een heldere visie op de kansen van locaties, als partner voor onder meer overheden, institutionele beleggers en woningcorporaties voor de duurzame inrichting van ons land. De projecten van AM zijn dan ook toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur. AM won in 2003 met het deelplan Vogelweide in Ypenburg de Nieuwe Stad Prijs van de gemeente Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant