PZH ondersteunt bij bodemsanering

Actueel 44 keer gelezen

De provincie Zuid-Holland helpt ondernemers en terreineigenaren bij het verkrijgen van een financiele bijdrage voor bodemsanering. Zij kunnen zich voor advies en de mogelijkheid van een tegemoetkoming in de kosten. 1 januari 2008 aanmelden. Met de aanmelding verzekeren zij zich van ondersteuning door de provincie Zuid-Holland.

De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor een saneringsbijdrage - maximaal 70 procent van de totale saneringskosten - is dat terreineigenaren zich 1 januari 2008 aanmelden bij de provincie Zuid-Holland (of bij het www.Bodemcentrum.nl). Zonder aanmelding vervalt na 1 januari 2008 het recht op een financiele bijdrage van de overheid. De hoogte van het bedrag hangt af van de duur van de verontreiniging, de oorzaken ervan, de datum van verwerving van het terrein en de grootte van de onderneming (MKB of niet).

De meerderheid van de bedrijven kan het saneringstijdstip zelf bepalen, bijvoorbeeld bij verbouwing of uitbreiding. De sanering moet voor 2030 zijn uitgevoerd. Uitstel van de sanering is dus mogelijk, afstel niet. Slechts in enkele gevallen moet met spoed gesaneerd worden als er sprake is van grote gezondheidsrisico's voor de omgeving.

Na aanmelding kunnen de eigenaren en erfpachters van de bedrijfsterreinen een indicatie van de hoogte van de bijdrage opvragen. De provincie put voor de tegemoetkoming in de kosten uit de subsidieregeling 'Bedrijvenregeling Bodemsanering' of zij doet een beroep op een aanvullende bijdrage van de rijksoverheid. De ondernemers hoeven zichzelf niet te verdiepen in de wirwar van regelingen. Welke regeling het meest voordelig is en of de ondernemer ervoor in aanmerking kan komen, zoekt de provincie voor hen uit.

Meer informatie over de Bedrijvenregeling is te vinden op de website www.meldbedrijvenregeling.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant