24 mei informatie-avond Qigong

Algemeen 50 keer gelezen

Reumapatiëntenvereniging Regio Delft organiseert op donderdag 24 mei 2007 een thema-avond over Qigong.

De avond wordt verzorgd door Annalies Sandberg. Zij is arts, maar heeft ook een praktijk voor acupunctuur en medische Qigong. Deze informatieve avond is gratis toegankelijk en wordt gehouden in Huize Monica, Arubastraat 2 in Delft. De aanvang is om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open.

Wat is Qigong?

Qigong betekent letterlijk ‘Qi-oefening’ en maakt deel uit van de Chinese geneeskunde. Door het doen van oefeningen wordt de gezondheid gunstig beïnvloed. Er zijn twee manieren van oefenen: in beweging en in rust. Bij de oefening in beweging doet u met uw lichaam een voorgeschreven beweging van de armen en/of de benen. Bij de oefening in rust neemt u een bepaalde lichaamshouding aan en blijft in die houding enige tijd staan. De oefeningen kunnen staand, zittend en liggend worden gedaan. Zijn er lichamelijke beperkingen, dan kunnen de oefeningen worden aangepast.

Gemakkelijke kleding aantrekken

Als u wilt kunt u ook wat oefeningen meedoen en zo zelf ervaren hoe prettig Qigong aanvoelt. Trekt u dus kleding aan waarin u zich soepel en gemakkelijk kunt bewegen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant