Verkeersexamen voor fietsers

Gemeente 419 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 mei worden spannende dagen voor leerlingen uit de groepen 7 en/of 8 van de basisscholen in Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker. In de praktijk moeten zij dan bewijzen dat zij de verkeersregels goed onder de knie hebben.

Om voor het verkeersexamen te slagen, moeten de kandidaten op de fiets een route van een klein half uur met goed gevolg afleggen. In Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw is voor het examen een speciale route uitgestippeld, waarin verschillende belangrijke verkeerssituaties zijn opgenomen. De route in Delfgauw begint op het schoolplein aan de Florijnstraat; die in Nootdorp op het schoolplein aan de Poort van Nootdorp en in Pijnacker bij de brandweerkazerne.

Fietsgedrag

Op de route zijn de fietsers duidelijk herkenbaar aan hun oranje hesjes. De kandidaten worden beoordeeld op hun fietsgedrag door ouders die op de tussengelegen posten staan. De resultaten daarvan tellen mee voor het uiteindelijke slagen voor het examen. Leerlingen in Pijnacker bijten het spits af. Dinsdagochtend om 09.00 uur rijden de eerste examenkandidaatjes hun route vanaf het plein voor de brandweerkazerne aan de Emmastraat. Bovendien kunnen zij een fietsbehendigheidscertificaat behalen.

Op alle locaties wordt een parcours uitgezet waarop de kinderen hun kunsten kunnen vertonen. Voor de start en tijdens de behendigheidsproef inspecteert de politie fietsen van deelnemers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant