Kade-afschuiving hersteld

Actueel 40 keer gelezen

Pijnacker - Op donderdag 25 april 2007 is de kadeafschuiving van de Strikkade in Pijnacker geëgaliseerd. Dit houdt in dat er maatregelen zijn genomen om de kade voorlopig te herstellen in afwachting van een definitieve oplossing.

Een deel van een polderkade was op 17 april afgeschoven tijdens werkzaamheden door de gemeente ter hoogte van het weilandje Rietlanden. Hierover is nog dezelfde dag een bericht op de website van Delfland verschenen.

De afschuiving is veroorzaakt doordat de werkzaamheden aan de kade met een te zware kraan zijn uitgevoerd. Daarnaast zijn de werkzaamheden niet op de juiste wijze uitgevoerd. Delfland heeft met de gemeente Pijnacker-Nootdorp afspraken gemaakt over het herstel van de kade.

Aan de kadeafschuiving moest snel wat worden gedaan, omdat medewerkers van Delfland constateerden dat in het afgeschoven stuk veen te grote scheuren ontstonden door de aanhoudende droogte. Hierdoor zou de stabiliteit van de kade in gevaar kunnen komen.

Delfland heeft de gemeente voorwaarden opgelegd voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Medewerkers van Delfland zijn bij de uitvoering aanwezig geweest. Hierbij hebben zich geen bijzonderheden voorgedaan.

Op dit moment is er sprake van een stabiele situatie. Met het definitieve herstel van de kade zal worden begonnen na goedkeuring door Delfland van het plan van aanpak dat op dit moment in opdracht van de gemeente Pijnacker Nootdorp door een adviesbureau wordt opgesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant