Vogelexcursie

Algemeen 265 keer gelezen

Pijnacker - Zondagochtend 6 mei is er een excursie naar de pas ingerichte compensatiegebiedjes in de Zuidpolder van Pijnacker.

Ter compensatie van de wijk Keizershof en de N470 zijn door de provincie een aantal percelen in de Zuidpolder zodanig ingericht dat ze geschikt zijn gemaakt voor verblijf van weidevogels. Voor die percelen worden zodanige beheerscontracten afgesloten, dat dit gunstig is voor weidevogels. Afgelopen tijd was er al aardig wat te zien op en rond de betreffende gebiedjes en we denken dat er begin mei veel te zien zal zijn. Onder leiding van Peter Elfferich, een deskundig vogelaar, lopen we via het toekomstig tracé van de N470 naar deze gebiedjes.

We verzamelen om 9.00 uur in de ochtend op het Raadhuisplein in Pijnacker. Vandaar gaan we met de fiets naar de Overgauwse- of de Zuideindse weg. Zorg voor een slot op je fiets want die laten we achter bj het talud van de N470. Daarna lopen we over het zandlichaam. Stevige zanddichte schoenen zijn daarom nodig. Denk natuurlijk ook aan een verrekijker. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis. Tot dan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant