Gteam in Rotterdam

Sport 215 keer gelezen

Rotterdam/Pijnacker – Het G-team van Oliveo heeft afgelopen vrijdag gedaan wat het moest doen, namelijk met 4-3 winnen van de Rijnvogels uit Valkenburg. De wedstrijd was extra spannend: het vond namelijk plaats in ‘Het Kasteel’, de thuisbasis van voetbalclub Sparta uit Rotterdam.

Onder professionele leiding van Vincent en Jasper Bierman uit Pijnacker maakten de spelers van het Oliveo G-team in de kleedruimte van Sparta een ontspannen indruk. Voor de wedstrijd Sparta tegen FC-Utrecht stond het team uit Pijnacker op het veld tegen de altijd sterke Rijnvogels uit Valkenburg. Binnen vijf minuten scoorde Stefan van Oliveo het eerste doelpunt, en het was niet de laatste. Martijn van der Voort schoot al snel de 2-0 en een waar doelpuntenfestijn was het gevolg. Toch kregen de Oliveanen het nog even zwaar, de Rijnvogels kwamen terug met uiteindelijk een 4-3. “Door de laagstaande zon in het Kasteel zag keeper Jan-Willem de bal te laat zakken. Als hij zijn petje op had gehad dan had hij de bal eenvoudig kunnen vangen”, zegt Vincent. Maar de wedstrijd werd gewonnen door het G-team van Oliveo. “Tegen Rijnvogels hebben we het altijd erg moeilijk. Wij noemen de Rijnvogels dan ook vaak geluksvogels”, aldus Bierman.

In de rust van Sparta tegen Utrecht mochten de voetballers van Oliveo penalty’s nemen tegen de doelman van Sparta, voor ruim 11000 toeschouwers. Onder enthousiast gejuich van de Sparta en Utrecht aanhang, kreeg de doelman in acht minuten tijd enkele fraaie doelpunten om zijn oren. Hoogtepunt van de avond was een ereronde door het bomvolle stadion. Aanvoerder Martijn van der Voort genoot met zijn teamgenoten van de supporters ovatie. Coach Bierman blikt terug op een fantastische avond: “De hoofdwedstrijd was niet zo denderend. De voorwedstrijd was beter, sowieso met meer doelpunten…”