Smaakvolle afronding van Ypenburg

Regio 139 keer gelezen

Regio/Ypenburg - Projectontwikkelaar AM presenteert zaterdag 2 juni in Infocentrum Ypenburg het laatste plandeel van de uitbreidingslocatie Ypenburg. Het betreft Villapark Tedingerdael.

In een omgeving van veel groen en water verrijzen circa 73 luxe karakteristieke vrijstaande en twee-onder-één kapwoningen op ruime kavels. De stedenbouwkundige opzet en de ontwerpen borduren voort op het succesvolle concept van de Nederlandse villaparken uit de jaren dertig. De woningen zelf komen tegemoet aan de wensen en kwaliteitseisen van de hedendaagse woonconsument.

Villapark Tedingerdael ligt ten zuiden van Ypenburg en wordt door een brede vaart gescheiden van de wijk Veendendael. Aan de andere zijde grenst het plangebied aan de bestaande bebouwing van Nootdorp, die een meer landelijk karakter heeft. Villapark Tedingerdael is een ruim opgezette woonwijk, die allure en rust uitstraalt. Er is geen doorgaand verkeer, waardoor kinderen er veilig kunnen spelen. Bewoners kunnen hun auto’s op het eigen woonerf parkeren, wat de rust in het straatbeeld bevordert.

Jaren dertig-villa’s

Tedingerdael telt tien verschillende woningtypen, in prijs variërend van circa € 409.000 tot € 739.000. De vrijstaande en halfvrijstaande villa’s zijn ontworpen door 1-10 Architecten uit Rotterdam. Gekozen is voor de jaren dertig stijl. Opvallend zijn de karakteristieke daken. Deze zijn in verschillende varianten toegepast, met bijvoorbeeld een dwarskap of grote dakkapel. Sommige villa’s hebben een rieten of leien dakbedekking, wat de landelijke uitstraling benadrukt. Typerend voor de jaren dertig stijl is verder de toepassing van natuurlijke materialen als hout en baksteen, die de woningen een warme uitstraling geven.

Profiel AM

AM ontwikkelt inspirerende en duurzame gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. Zij versterkt hiermee zowel de stedelijke omgeving als het landelijk gebied. AM fungeert als strategische en betrokken partner van onder meer overheden, maatschappelijke organisaties, institutionele beleggers en woningcorporaties. Tevens betrekt zij consumenten actief en vroegtijdig bij de planvorming. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant