Enthousiastelingen gezocht!

Algemeen 387 keer gelezen

Pijnacker - Met ingang van 2007 worden de intochten van Sinterklaas in Pijnacker door een aparte stichting georganiseerd en niet langer door toneelvereniging ’t Speeltoneel. De Stichting Sint In Pijnacker (S.I.P.) is in oprichting en driftig op zoek naar helpende handen zodat de intocht 2007, die dit jaar op zaterdag 24 november zal plaatsvinden, vlekkeloos kan verlopen.

S.I.P. zoekt veel mogelijke medewerkers, maar vooral iemand die fungeert als overall-organisator of producent. Dat moet iemand zijn die –vanzelfsprekend- de intochten van Sinterklaas een warm hart toedraagt en bereid is mee te werken aan een fantastische ochtend/middag voor de doelgroep: kinderen in de leeftijd tussen 4 en 8 jaar. De kandidaat moet een goede organisator zijn, met mensen van divers pluimage kunnen samenwerken, creatief zijn en de overige medewerkers weet te motiveren.

De producent begint gelukkig niet op een nulpunt: in ieder geval tijdens het eerste jaar wordt hij/zij terzijde gestaan door de voormalige organisatoren van de intochten. Zo kan de kandidaat gebruik maken van heel veel expertise en voorwerk en hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden. Er is heel veel documentatie beschikbaar, zoals uitgebreide draaiboeken voor zowel de voorbereidingen van de intochten, als de dag van de intocht zelf en heel veel mappen met correspondentie, plannen en acties die in het verleden hun nut al hebben bewezen.

’t Speeltoneel zal nog wel medewerking blijven verlenen aan de intochten door het “leveren” van de hoofdrolspelers van de intocht. Maar het is voor de voorbereidingen zoals de contacten met bijvoorbeeld de politie, de gemeente, de verzorgers van licht en geluid, het regelen van strooigoed, de drukwerken en PR, kortom voor alles wat nodig is om de intochten in goede banen te leiden, dat er veel nieuwe medewerkers nodig zijn. De S.I.P. is dan ook op zoek naar mensen die ook kleinere klusjes willen opknappen, zoals het opvangen van de kinderen tijdens het middagprogramma, het regelen van strooigoed, enzovoorts.

Dankbaar werk!

De intochten van Sinterklaas in Pijnacker zijn niet alleen een feest voor de kinderen, maar ook voor de organisatoren zelf. De beloning bestaat uit honderden blije gezichten en zeker de laatste jaren vielen de steeds grootschaliger optredens –met vorig jaar een volledig door de Pieten en Sint verzorgde modeshow op een trailer met catwalk en eigen gemaakte muziek, dans en zang- zeer in de smaak.

Ben je geïnteresseerd om producent te worden of wat kleine hand- en spandiensten te verrichten? Neem eens contact op met Walter Vermeer, tel. 015 369 8983/ 0642 234 002.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant