Folder Wandelbos Laakweg

Gemeente 60 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De informatieavond gemist, maar toch wel erg nieuwsgierig naar het concept inrichtingsplan voor De Balij - Wandelbos? Haal dan de gelijknamige folder bij het gemeentekantoor in Pijnacker of het servicepunt in Nootdorp.

Vorige week presenteerde Dienst Landelijk Gebied (DLG) tijdens een inloopavond de vergevorderde plannen voor het Wandelbos in de omgeving van de Laakweg. Dit bos is een schakel tussen het grote bosgebied van de boswachterij De Balij en Bieslandse Bos en de bebouwing van Nootdorp. Er wordt een parkzone en een boszone ingericht, waar mensen kunnen fietsen en wandelen.

Twee zones

De twee zones worden gescheiden door een laan, die verschillende deelgebieden met elkaar verbindt. Door verschillende beplantingstypen heeft elk deelgebied een geheel eigen sfeer. In het gebied worden ook open plekken en waterpartijen aangelegd, zodat er meer openheid en afwisseling in het gebied is. Bovendien kan bij heftige regenbuien het water uit de omgeving tijdelijk in het gebied worden opgeslagen.

Het inrichtingsplan voor het Wandelbos wordt de komende maand afgerond. Als het bestemmingsplan is vastgesteld, kan gestart worden met verwerving van de grond. Dit zal twee tot drie jaar duren, pas daarna wordt het Wandelbos aangelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant