Afbeelding

Fraude met bestellingen via Bol.com op de Markt

Actueel 651 keer gelezen

Het lijkt erop dat de Markt in Nootdorp doelwit is van fraude met bestellingen bij Bol.com. Dat meldt de website marktnootdorp.nl.

Een nu nog onbekende fraudeur maakt een account aan bij Bol.com met als adres een woning op de Markt en met een valse naam. De bestelling wordt gedaan maar komt nooit aan bij de brievenbus. Wat wel aankomt zijn de “Laatste herinneringen” die twee maanden na het niet betalen per post worden verzonden. De eerste nota’s gaan per email naar het adres van de fraudeur. Zo ontving een bewoner kort geleden een Laatste herinnering op zijn adres maar met een andere klantnaam en ander klantnummer dan gebruikelijk.

Inmiddels heeft zich op een ander adres op de Markt een soortgelijk geval voorgedaan met een andere valse naam. Bol.com heeft deze zaken in onderzoek. Bijzonder is dat beide keren de valse namen helemaal in kleine letters waren getypt.

Mocht u dit overkomen bel of mail dan direct met Bol.com zodat zij actie kunnen ondernemen en ervoor kunnen zorgen dat de rekeningen niet meer naar uw adres gezonden worden. De medewerkers van dit bedrijf geven soms onjuiste informatie. Wat zij ook zeggen, doe geen aangifte bij de politie. Het is niet uw probleem. Het is een probleem van Bol.com en zij moeten het oplossen. Zij stellen mensen in de gelegenheid om achteraf te betalen met alle risico’s van dien. Er is van u niets gestolen dus u hoeft geen aangifte te doen!

De eerder getroffen bewoner is in eerste instantie naar de politie gegaan om dit te bespreken en zij bevestigden dat dit juist is en dat geen aangifte gedaan hoeft te worden. Maar zorg er wel voor dat Bol.com snel wordt ingelicht zodat u geen rekeningen meer krijgt.

Overigens betrof het in het eerste geval twee zendingen (de bestellingen waren een dag na elkaar gedaan) van twee hele dure studieboeken die door de brievenbus gepast zouden hebben. Van het tweede geval zijn nog geen details bekend over de bestelde goederen. Wilt u meer informatie, mailt u dan gerust op dit emailadres.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant