Van Wichen heerst in de lucht tegen SEP.

Oliveo bijt zich stuk op SEP

Sport 128 keer gelezen

Pijnacker - Het in blakende vorm stekende Oliveo trad afgelopen zondag aan tegen SEP uit Delft. Met vijf overwinningen op rij legde Oliveo de afgelopen weken het vuur na aan de schenen van koploper Laakkwartier.

Zondag moest er ‘even’ gewonnen worden van nummer tien SEP. De praktijk bleek helaas veel weerbarstiger dan de theorie. Oliveo beet zich stuk op het stugge en verdedigend ingestelde SEP. Het werd 0-0 op sportpark de Groene Wijdte.

De intenties van Oliveo en SEP werden al snel duidelijk. Oliveo wilde een nieuwe overwinning en SEP wilde graag een goed resultaat behalen tegen de nummer twee van de ranglijst (gelijkspel of overwinning). Dit resulteerde in ongeveer 80 procent balbezit voor Oliveo en SEP dat inzakte tot ongeveer 30 meter voor het eigen doel. Oliveo kwam bijna niet door de defensie van SEP heen. De grootste mogelijkheden gedurende de eerste helft waren afstandsschoten. De keeper van SEP stond goed op te letten en zo bleef het 0-0.

Na rust hanteerde Oliveo een hoger baltempo. Dit leverde wat kansen op. Eerst maakte een SEP-speler hands binnen de beruchte lijnen. De leidsman zag er geen penalty in. Even later scoorde Vloemans wel de 1-0 maar nu zag de leidsman wel hands, dus geen treffer. Ook Bijnsdorp en Van Wichen kregen beiden nog een dot van een kans. Helaas ontbeerde het Oliveo aan geluk zondag en beide pogingen vonden geen net. Bentvelzen testte als laatste de keeper maar zijn poging had te weinig hoogte en vaart.

Oliveo behoudt de tweede plaats op de ranglijst doordat de concurrenten verloren. Alleen Laakkwartier liep weer uit door in de laatste minuut wel te winnen. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop. In een direct duel wordt er om de tweede plaats gevochten met Graaf Willem VAC 2.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Brouwer (Woutersen), Van Wichen, Van Adrichem, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Bijnsdorp, Vloemans (Hoogland).