Afbeelding

Eén kilometerprijs voor het OV in Haaglanden

Regio 122 keer gelezen

Regio - Vanaf 1 januari 2015 is er één uniform kilometertarief voor het openbaar vervoer in de regio Haaglanden.

Het nieuwe tarief van 15,2 eurocent geldt voor alle bussen, trams en RandstadRail in de regio Haaglanden. Hiermee verdwijnt de aparte kilometerprijs voor RandstadRail 3 en 4 (traject Den Haag Laan van NOI – Zoetermeer) en Metro E (traject Den Haag Laan van NOI – Pijnacker Zuid).

Eén kilometertarief voor de hele regio maakt de prijs van een reis overzichtelijk voor de reiziger. Om ook het grote abonnementenaanbod overzichtelijker te maken, groeit de prijs van het HTM-trajectabonnement Zoetermeer – Den Haag Centrum voor RandstadRail 3 en 4 toe naar de prijs van het regioabonnement.  De overige HTM trajectabonnementen worden afgeschaft. Hierdoor zal na drie jaar het trajectabonnement verdwijnen. Reizigers kunnen dan het regioabonnement aanschaffen dat geldig is bij alle vervoerders in Haaglanden. 

Het openbaar vervoertarief voor het reizen met de OV-chipkaart bestaat uit een basistarief en een kilometertarief. Jaarlijks worden de openbaarvervoertarieven aangepast. In 2015 wordt het basistarief 88 eurocent (was 87 eurocent) en het kilometertarief 15,2 eurocent (was 14,6 en 17 eurocent voor deel van de trajecten van RandstadRail). De nieuwe tarieven gelden voor het reizen met de bussen van HTMbuzz en Veolia, de trams en RandstadRail van HTM en Metro E van RET in de regio Haaglanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant