“Het positieve van het vrijwilligerswerk is dat je een glimlach op je maatje zijn gezicht ziet” (Remco, 32 jaar).
“Het positieve van het vrijwilligerswerk is dat je een glimlach op je maatje zijn gezicht ziet” (Remco, 32 jaar).

Wij willen graag een maatje meer!

Algemeen 16 keer gelezen

ADVERTENTIE - Maatjesproject Jong Perspectief is op zoek naar meer vrijwilligers uit Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Lansingerland voor kinderen en jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er zijn in het afgelopen jaar veel kinderen aangemeld die een maatje nodig hebben.

In de maand november zijn er diverse acties om deze maatjes te werven, we sluiten hiermee aan bij de landelijke wervingscampagne van het Oranje Fonds. In het maatjesproject van Jong Perspectief worden volwassen vrijwilligers één op één aan kinderen en jongeren gekoppeld. De vrijwilliger is geen hulpverlener, maar coacht de jongere op basis van eigen levenservaring. Daarbij biedt de vrijwilliger een luisterend oor, bevestigt de jongere in zijn eigenwaarde en reikt nieuwe perspectieven aan.

Hoeveel tijd kost het?
Als maatjes trek je wekelijks of eenmaal in de twee weken een paar uurtjes met elkaar op. Het ligt er natuurlijk aan wat je samen voor activiteit(en) gaat doen. Om echt wat leuks te kunnen doen en met elkaar een band op te bouwen is het belangrijk per keer minimaal twee uur samen wat te ondernemen. Na een jaar wordt het contact afgerond en geëvalueerd.

Wat doe je eigenlijk met een maatje?
De activiteiten die de jongere en de vrijwilliger samen ondernemen worden altijd in onderling overleg afgesproken. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld voetballen, helpen bij het maken van huiswerk, kokkerellen, naar de bioscoop gaan of met elkaar een stuk fietsen. Het gaat er uiteindelijk om dat je samen een leuke tijd hebt.

Ben ik geschikt?
Als je je kunt inleven in de belevingswereld van de jongere en je een flexibele houding hebt, dan ben je zeker geschikt als maatje.

Word ik begeleid?
Voorafgaande aan het maatjescontact volg je de introductietraining van twee avonden en tijdens het jaar kun je altijd terugvallen op professionele ondersteuning. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kunt ontmoeten en met elkaar ervaringen kunt uitwisselen.

Wat levert het je op?
Het samen ondernemen van activiteiten en zien hoe je maatje zich ontplooit, is een waardevolle ervaring. Bovendien doe je ook relevante ervaring op voor bijvoorbeeld je CV en je vergroot hiermee je eigen netwerk. Maar, je kunt je natuurlijk ook gewoon maatje worden omdat het leuk is en het je voldoening geeft!

Meer informatie
Het maatjesproject Jong Perspectief is actief in Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Zoetermeer. Voor meer informatie: www.jongperspectief.nl , tel. 079-7502233 (ma. di, do. van 9.00-14.00 uur) of mail naar info@jongperspectief.nl. Zou je wel een maatje kunnen gebruiken, dan kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen!

Uit de krant