Afbeelding

Politie hoopt nog steeds op gouden tip Zweekhorst

Regio 81 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Het rechercheteam van Politie Eenheid Rotterdam-Rijnmond, dat onderzoek doet naar de moord op Rob Zweekhorst (44) uit Berkel en Rodenrijs, werkt niet meer actief aan de zaak.

De reden ligt in het feit dat er geen enkel aanknopingspunt meer is. “Al ons onderzoek heeft spijtig genoeg tot niets geleid”, zo bevestigt Yvette de Rave, woordvoerder van de politie Rotterdam-Rijnmond, vandaag aan de redactie van Telstar Online. 

Woensdag 1 januari 2014 werd GGZ-directeur Rob Zweekhorst in koelen bloede doodgeschoten op een steenworp afstand van zijn huis in Berkel en Rodenrijs toen hij zijn twee hondjes uitliet. Rob, vader van twee kinderen, was volgens zijn collega’s een vrolijke kerel met een liefde voor mooie auto’s en bovenal gek op zijn gezin, een echte familieman.

Geen enkel bewijs
De politie heeft de afgelopen maanden alle scenario’s voor de moord onderzocht, maar geen snipper bewijs gevonden. Ook voor een mogelijke persoonsverwisseling, waar Rob Zweekhorst slachtoffer van zou zijn geworden, is geen enkel bewijs gevonden. De politie hoopt dat mensen die mogelijk toen niet durfden te spreken met de politie dat nu wel doen. “Doe het niet voor ons, maar voor de familie en nabestaanden van het slachtoffer”, aldus Yvette de Rave.

“Een specifieke vraag hebben wij niet, want werkelijk àlle informatie in deze zaak is welkom. Hoe onbelangrijk het misschien ook lijkt. Heb je de politie nog niet gesproken, neem dan contact op. Dat kan desnoods anoniem”, zo benadrukt de zegsvrouw. “Wij zijn uiteraard op elke zaak gebrand, maar zéker ook op de zaak Zweekhorst”. De politie hoopt dan ook nog steeds op de gouden tip.

Tips en informatie
Mensen die meer weten over de moord op Rob Zweekhorst kunnen volledig anoniem en gratis bellen naar 0800-7000 of naar de opsporingstiplijn: 0900-6070. Voor de gouden tip ligt er een beloning klaar van 15.000 euro. Wilt u vertrouwelijk spreken met de politie, bel dan de Nationale Criminele Inlichtingen Eenheid (NCIE) via 079-345 8999.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant