De cake is betaalbaar in onze regio.
De cake is betaalbaar in onze regio.

Doodgaan in onze regio een koopje

Regio 66 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In Zuid-Holland is doodgaan een koopje. Wie op het vandaag gelanceerde platform watkostdoodgaan.nl prijzen van verschillende uitvaartondernemers vergelijkt en op zoek gaat naar de beste deal, komt uit in onze regio.

Het geijkte plakje cake met kopje koffie of thee is bijvoorbeeld in de havenstad het goedkoopst van Nederland: een luttele 1,25 euro tegenover 4,40 euro gemiddeld en zelfs 7 euro elders in het land (wat flink kan oplopen bij 100 gasten). Een korte blik op het nieuwe platform maakt duidelijk dat voor exact dezelfde uitvaartelementen als een kist, catering en dragers grote prijsverschillen zijn onder uitvaartondernemers in Nederland. Vanaf vandaag kunnen Nederlanders, voordat de uitvaartondernemer aan tafel zit, hun uitvaartwensen op basis van prijs en kwaliteit real-time met elkaar vergelijken op Watkostdoodgaan.nl.

Wat men bespaart op een kopje koffie en cake, mogen Zuid-Hollanders bijleggen voor de kist. In de hoofdstad van de provincie, Den Haag, betaalt men de hoofdprijs voor de meest gekozen kist, namelijk 970 euro. Voor dezelfde kist hoeft men in Wijhe (Overijssel) bijvoorbeeld maar 260 euro af te rekenen. Een prijsverschil van bijna 700 euro.

Wat kost doodgaan?
Wie via www.watkostdoodgaan.nl onderzoek doet naar de kosten van doodgaan kan flink besparen, zonder in te boeten op kwaliteit. Paul Bondam, initiatiefnemer van Watkostdoodgaan.nl, licht de komst van het platform toe: “De uitvaartbranche was vrijwel de enige sector die het de consument onmogelijk maakte om vooraf prijs en kwaliteit met elkaar te vergelijken zonder eerst offertes te moeten opvragen en vergelijken. Zoals men een vakantie, auto of mobiele telefoon real-time online vergelijkt voor de beste prijs/kwaliteit verhouding, is het onze ambitie dit ook voor de uitvaart geheel in kaart te brengen.” De werking van het platform wordt verder toegelicht in de infographic 'Wat kost doodgaan?', rechtenvrij te downloaden via deze pressroom.

Kistdragers in Gelderland vijf keer duurder dan in Noord-Brabant
Naast de kosten van een kist kan men op het platform o.a. uitzoeken wat een professionele drager van de kist kost. Gemiddeld kosten vier professionele dragers 240 euro. Wie op Watkostdoodgaan.nl vergelijkt en op zoek gaat naar de beste deal komt uit in Hilvarenbeek (Noord-Brabant), daar kan men op een mooie prijs van 180 euro voor vier dragers uitkomen. Wie zich juist prijzig wenst te vervoeren is in Varsseveld (Gelderland) aan het juiste adres. Daar telt men een bedrag van maar liefst 400 euro voor een viertal dragers neer.

Nederlander wil het zelf bepalen
Naast analyse uit het platform ondervroeg Watkostdoodgaan.nl ruim 1000 Nederlanders naar hun kennis en wensen op het gebied van uitvaarten. Daaruit blijkt dat Nederlanders naast prijs en kwaliteit een persoonlijke touch aan de uitvaart erg belangrijk vinden. De top vijf uitvaartwensen wordt gedomineerd door persoonlijke, custom made, wensen zoals een juiste catering en de begeleiding van een goede bekende in plaats van een voorganger vanuit de uitvaartonderneming. Ook een speciale locatie en bijzondere auto staan hoog op het lijstje van Nederlanders. Zie ook de 'Top vijf uitvaartwensen' infographic, te downloaden via deze pressroom.

Top vijf uitvaartnachtmerries
Naast specifieke uitvaartwensen zijn er ook scenario’s waar Nederlanders tijdens hun toekomstige uitvaart absoluut geen trek in hebben. In de top vijf uitvaartnachtmerries staan: het in slaap vallen van de gasten, slechte muziekkeuze, het gevreesde kopje koffie met een plakje cake en het verkeerd uitspreken van de naam van de overledene door de uitvaartverzorger. Veel van deze nachtmerries zijn te voorkomen wanneer men van te voren de uitvaartwensen in kaart brengt, deze deelt met naasten, en verschillende uitvaartondernemers met elkaar vergelijkt voordat de uitvaart geregeld wordt. Zie ook de 'Top vijf uitvaartnachtmerries' infographic, te downloaden via deze pressroom.

Over Watkostdoodgaan.nl
Op het platform vullen uitvaartondernemers uit heel Nederland hun prijzen voor de verschillende uitvaartelementen zelf in. Naar aanleiding van een georganiseerde uitvaart laat de consument op haar beurt een review achter. Op deze manier is de prijs/kwaliteitverhouding voor de bezoekers van Watkostdoodgaan.nl direct zichtbaar. Het resultaat is dat Nederlanders op voorhand de vrijheid krijgen om te overwegen op welke wijze, waar, door wie en tegen welke prijs zij hun uitvaart willen laten verzorgen. Op de dag van het versturen van dit persbericht zijn er 160 uitvaartondernemers aangesloten op het platform.

Watkostdoodgaan.nl is een initiatief van AXENT. AXENT heeft geen financieel belang bij het doorverwijzen van consumenten naar uitvaartondernemers die aangesloten zijn bij het platform. Iedere uitvaartondernemer in Nederland mag zich aanmelden en is zelf verantwoordelijk voor het up to date houden van hun tarievenlijst en profiel.

Adverteren op Telstar Online of Telstar TV? Bel 015-3615471 of mail naar advertentie@telstar-uitgeverij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant