Afbeelding

Tien kilometer hardlopen door Oostland

Sport 98 keer gelezen

Oostland - Wijntjes, biertjes, luieren op het strand; voor niet iedereen is het weggelegd om in de vakantie stug door te blijven trainen voor een halve marathon. Maar de Halve Marathon Oostland heeft daar iets op gevonden. In plaats van –ongetraind- deel te nemen aan de 21,1km, kun je tijdens deze tweede editie op zondag 7 september 2014 ook meedoen aan de 10km.

Van de sfeer van de Halve Marathon Oostland hoef je helemaal niks te missen als je deelneemt aan de Van Nature 10km run. Deze zal evenals de halve marathon starten in het bruisende centrum van Pijnacker. De route volgt het eerste stuk van de halve marathon, waarna hij op de grens van Pijnacker en Berkel en Rodenrijs verder gaat door het nieuwe natuurgebied richting Kleihoogt. Vervolgens vervolg je de weg naar Pijnacker om op het Raadhuisplein warm onthaald te worden.

Stratenfestival
Voor hardlopers is er niks leuker dan lopen met héél véél publiek aan de zijlijn. Het publiek draagt je, sleept je door de race heen. En ook al heb je wat minder getraind, al die mensen zorgen ervoor dat jij over die finishlijn komt. Om net nog wat meer kracht bij te zetten, wordt bij de tweede editie van de Halve Marathon Oostland een stratenfestival georganiseerd.

De organisatie van de HMO roept alle bewoners die langs de route wonen op, de straten te versieren. Denk aan: de vlag uithangen, vlaggetjes ophangen, ook ballonnen zijn super, zet wervende teksten op straat met stoepkrijt, muziek maken: ga achter de draaitafels staan, zet je cd-speler op tien, pak je drumstel erbij, wees creatief. De straat met de meeste ‘bombarie’ maakt kans op prachtige prijzen.

Weetjes
Hoofdsponsor Van Nature zorgt ervoor dat de vitamientjes weer worden aangevuld; alle deelnemers gaan naar huis met diverse streekproducten. Voor meer informatie: www.halvemarathonoostland.nl. Voor-inschrijven kan tot en met eind augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant