Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Minder treinverkeer tot en met woensdag

Regio 44 keer gelezen

Regio - ProRail werkt vanaf zaterdag 2 augustus om 01.20 uur tot woensdag 6 augustus om 05.20 uur aan het spoor op het emplacement Rotterdam Centraal. Treinreizigers op het traject Rotterdam - Dordrecht moeten in het eerste weekeinde van augustus rekening houden met flinke treinhinder.

Er rijden gedurende de werkzaamheden wel treinen tussen Rotterdam en Dordrecht, maar er rijden minder treinen dan gebruikelijk. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd en extra overstappen. Zo rijden er op zaterdag 2 en zondag 3 augustus twee in plaats van elf treinen per uur tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht. Ook vallen de rechtstreekse treinen tussen Den Haag en Breda uit. Wie vanaf Den Haag Centraal naar het zuiden wil, kan omrijden via Utrecht Centraal. Op maandag 4 en dinsdag 5 augustus zijn er meer sporen beschikbaar en kunnen er weer meer treinen rijden. Er geldt nog wel een aangepaste dienstregeling. Advies is om goed voorbereid op reis te gaan en de reisplanner van NS te raadplegen.

Nieuwe wissels
Op het emplacement van Rotterdam, vlakbij de Willemsspoortunnel, vernieuwt ProRail ondermeer 4 complete wissels. Tevens wordt hier de ligging van het spoor verbeterd. Ook op andere plekken is ProRail aan het werk, zoals tussen Rotterdam-Zuid en Rotterdam Stadion. Hier wordt de bovenleiding vernieuwd.

Meer informatie
NS adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen via www.ns.nl, de NS reisplanner Xtra app of te bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut). ProRail is doorlopend bezig met de vernieuwing van het spoor. Kijk voor de verschillende soorten werkzaamheden die ProRail uitvoert op www.prorail.nl/vernieuwing.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant