Foto: Denise Quik
Foto: Denise Quik

CDA wil rechtstreekse verbinding met vliegveld

Regio 33 keer gelezen

Den Haag - Het CDA in Den Haag wil dat de gemeente snel een rechtstreekse verbinding realiseert tussen het vliegveld en de stations in Den Haag.

Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Rotterdam een rechtstreekse busverbinding krijgt tussen het Centraal Station en het vliegveld, hierdoor wordt het voor reizigers nog minder aantrekkelijk om voor Den Haag te kiezen. "Hierdoor lopen wij toeristen en congressen mis", aldus CDA Raadslid Michel Rogier.

In het coalitieakkoord is afgesproken dat een verbinding met het vliegveld wordt onderzocht. Het CDA wil nu dat Den Haag er een tandje bij doet. Het was al zo dat je vanaf het vliegveld sneller in Rotterdam was dan in Den Haag maar nu hoef je in Rotterdam ook niet meer over te stappen om in centrum te komen.

Michel Rogier: "Dit zorgt er natuurlijk voor dat als je een vlucht boekt via Rotterdam / The Hague Airport dat je kiest voor een hotel of congres in Rotterdam en dat moeten wij niet willen. Het liefst zien wij een rechtstreekse tramverbinding met Den Haag maar dat zit er voorlopig niet in daarom moet de gemeente nu snel in overleg met de vliegmaatschappijen en de vervoersdiensten om te bezien of er tot die tijd een bus ingezet kan worden. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan een rechtstreekse buslijn, met maar enkele haltes, voor de uren dat het vliegveld druk bezet is".

De economie zit in de lift, Den Haag doet het goed als toeristenstad, er worden erg veel congressen georganiseerd en internationale gasten komen geregeld naar de stad van Vrede en Recht. "Het is dus eeuwig zonde dat reizigers vanaf het vliegveld via het Meijersplein of Blijdorp in Rotterdam moeten reizen dat is niet de goede kant op. Nu Rotterdam stappen zet kunnen wij zeker niet achterblijven", aldus Michel Rogier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant