De Wedstrijdleiding v.l.n.r. Inès, Nienke, Charlotte, Lisette, Martijn, Sven, Caecilia en Linda.
De Wedstrijdleiding v.l.n.r. Inès, Nienke, Charlotte, Lisette, Martijn, Sven, Caecilia en Linda.

Dagboek Telstar Open 2013

Sport 575 keer gelezen

Pijnacker - Op deze pagina zal de organisatie van het Telstar Open tennistoernooi elke dag een verslag schrijven met de laatste ontwikkelingen op en rondom de tennisbaan.

Het is alweer bijna zover: het jaarlijkse tennistoernooi Telstar Open staat voor de deur. Van 6 tot en met 14 juli vallen er weer veel bijzondere partijen te bewonderen. “We gaan er met z'n allen een mooie week beleven”, zegt Sven Hogervorst.

“Met een nieuw, fris en jong team willen we er weer een top toernooi van maken met veel sportiviteit en hopelijk veel zonneschijn. De hele week zal de bekende snoepkom weer goed gevuld zijn en zijn er dagelijks heerlijke maaltijden beschikbaar. Op vrijdagavond 12 juli zal DJ Miësta weer zorgen voor
een spectaculaire feestavond, zodat iedereen swingend het finaleweekend in kan gaan", aldus Sven. Het toernooi vindt plaats op het terrein van de tennisvereniging Pijnacker, Sportlaan 3. Iedereen is van harte welkom.

Voorweekend
Zo. Het voorweekend is voorbij. Laat het echte werk maar beginnen! Na een zonnig weekend kunnen wij niet wachten op de aankomende dagen. Na een late vrijdagavond waarin wij tot laat onze deelnemers (soms iets te vaak) hebben geïnformeerd dat zij dit weekend mogen spelen kon de eerste dag van het toernooi beginnen. Zaterdag was een erg zonnige dag met veel lange partijen en erg warm weer. Om 10 uur stond de eerste wedstrijd van het toernooi op de baan, een heren enkel 6 met Ruben van der Heiden tegen Wesley Lelieveld. Wesley sleepte, na een spannende pot, de winst binnen. Het was een dag met bizar veel 3 setters, wel geteld 12 van de 25 wedstrijden. Ondanks de wat weinige wedstrijden was het park goed bezet. Om de goede start te vieren, ging de wedstrijdleiding lekker uit eten. De eerste dag is dus al met al erg goed verlopen met lekker weer en ondanks de weinig partijen toch een gezellige drukte op het park! Een heerlijk begin voor ons als nieuwe wedstrijdleiding. Zondag was een rustige dag met een aantal hete wedstrijden op het programma. Marleen de Koning, Mat Philippens, Jean-Paul Masseus en Margot Smeulers sloten de dag af met een partij die Jean-Paul en Margot na drie spannende sets wisten te winnen. Kortom, wij zijn als wedstrijdleiding erg blij met het weer en met het goede verloop van het voorweekend. We kijken erg uit naar de rest van de week met mooi weer, leuke wedstrijden en veel gezelligheid! Tot ziens op ons park!

Maandag 08-07-2013
Vandaag was een heerlijke warme zomeravond vol tennis. De echte eerste dag van het toernooi is goed verlopen. De eerste wedstrijd stond om vijf uur op de baan. Er waren vandaag veel partijen met drie sets, in totaal 8. Om half negen bijvoorbeeld Jort Braun tegen Marc Kuijpers. Uiteindelijk trok Jort na drie spannende sets aan het langste eind. Deze wedstrijden trokken natuurlijk veel publiek dus het was lekker gezellig op de club. Helaas moest Paul Stolz opgeven in zijn heren enkel drie tegen Matthias Duijzer. Kortom een geslaagde eerste avond. Morgen staan leuke partijen op de planning. Zoals om 18.45 Martijn Molenkamp tegen Peter Koetsier in de heren enkel 3. Kom allemaal kijken, tot morgen!

Dinsdag 09-07-2013
Vandaag was weer een prachtige speeldag met in totaal 51 partijen. Het was een gezellige avond met veel publiek. Op deze dinsdag is ook de heren enkel 2 van start gegaan met Sander de With, die zijn meerdere moest herkennen in Michel van der Goes. Ook werden er 2 wedstrijden in de dames enkel 3 gespeeld. Diana Chehoudi en Lisa Stolp maakten er een spannende pot van, die meer dan 2 uur duurde. Uiteindelijk trok Diana de wedstrijd naar zich toe met 7-6 / 7-5. De andere wedstrijd in de dames enkel 3 was iets minder spannend, daar werd de wedstrijd gewonnen door Alyssa van Heyst met 6-1 / 6-3. Zij nam het op tegen Eline Keur.

Morgen zijn er natuurlijk weer mooie wedstrijden, zoals Tom Ravestein tegen Jurren van Vondelen.
Ook zijn de eerste lootjes voor de feestavond verkocht, deze is vrijdagavond met als geweldige hoofdprijs een fiets!! Na de loterij vindt de feestavond met DJ Miesta plaats, dus zet 12 juli alvast in jullie agenda!

Woensdag 10-07-2013
De woensdag stond helaas in het teken van opgaves in de herenenkel 2. Nadat Jeroen Nigten de eerste set naar zich toe had getrokken, moest hij vanwege een blessure bij 3-4 opgeven. Ook Jurren van Vondelen kampte met een blessure en moest daardoor opgeven in zijn partij tegen Tom Ravestein, die de eerste set had gewonnen. 
Naast deze opgaves waren er natuurlijk ook heel spannende partijen, zoals het Pijnackers onderonsje tussen Nadia Barendse + Lynn Kouwenhoven en Minte Kortenhorst + Mandy van Haalen. Uiteindelijk wisten Barendse en Kouwenhoven de partij in drie sets naar zich toe te trekken. De allerlaatste wedstrijd van deze avond was ook een spannende drie setter die ging tussen Fleur van der Loos en Martijn Molenkamp, die het opnamen tegen Eline Keur en Paul de Waal. Uiteindelijk wisten Fleur en Martijn met 6-7 7-5 7-5 te winnen in een drie uur lange partij. Gelukkig is de woensdagavond droog gebleven. Gelukkig gaf buienradar aan dat het droog zou blijven en buienradar had gelijk. We kijken uit naar de komende dagen met hopelijk veel zon!

Donderdag 11-07-2013
Na een wat koude woensdag was het donderdag wel aardig te vertoeven op ons park met veel leuke wedstrijden. Zowel Nootdorp als Pijnacker was goed vertegenwoordigd op het park. Met Sander en Maarten op baan 3 en Jeffrey Paanakker op baan 9, Evelien Wit tegen Diana Zandbergen op baan 1 en Gerben van Deijk op baan 10 was er genoeg spannend materiaal om te bekijken. Zowel Jeffrey als Evelien wisten te winnen vanavond.
Ook is vandaag de buitenbar voor het eerst geopend! Al met al dus een erg drukke maar gezellige zomeravond. Morgen staat er weer een overvolle avond op de planning met veel goede spelers, zoals Pieter Koetsier tegen Erik van Beek, Jort Braun tegen Timo Tergau, Diana Chehoudi tegen Marlojein van de Ven en Timo Tergau met Tim van Pagée tegen Wigo Veldhoven met Joeri Djojosoeparto. Verder nog de halve finale in de HE2, Tom Ravenstein tegen Senne Braun en Ron van der Vlist tegen Matthias Duijzer. Met als klap op vuurpijl op deze avond vol tennis natuurlijk de loterij met daarna de feestavond met DJ Miesta! Tot morgen!

Vrijdagavond 12-07-2013
Vrijdagavond, wat een avond. Het begon met bewolking, het zonnetje brak nog door en er waren geweldige partijen. Bijvoorbeeld de wedstrijd tussen Jort Braun en Timo Tergau. Dit was een zenuwslopende pot, die Jort uiteindelijk binnen sleepte. De laatste partij die op de baan stond was bloedstollend, namelijk tussen Yvonne en Elise Hendriks en Eveline Dollee en Angelique Zaal. Om 00:30 eindigde de partij met een tiebreak in de derde set. De eindstand was uiteindelijk 6-7 6-4 7-6.

De loterij was een groot succes, er werden veel prijzen verloot en uiteindelijk ging Wouter van Klink er met de fiets vandoor. De feestavond was er weer een voor in de boeken, er zal dan ook nog lang over worden nagepraat. Morgen staan er 66 partijen op het programma, dus t wordt een spannende dag!! Tot morgen!

Zaterdagavond 13-07-2013
Na een geslaagde feestavond begonnen de partijen alweer om 10:00. Voor zowel de wedstrijdleiding als voor sommige deelnemers betekende dit een ietwat korte nacht. Zaterdag stonden er maarliefst 66 partijen op het programma. Het was dan ook aardig druk op het park met vele toeschouwers die genoten van zowel het lekkere weer als de vele spannende partijen. Jeffrey Paanakker wist een plaats in de finale te bemachtigen door Koetsier op baan 3 met drie sets te verslaan. Met een sterke voorkeur voor gravel en het effectieve spel van Pieter Koetsier op smashcourt was dit een erg goede prestatie, een om trots op te zijn! Om 20:00 en 20:15 werd er nog een herendubbel 3 en damesdubbel 3 gespeeld, deze wisten thuisspelers Timo en Tim te winnen van David en Ronny. De damesdubbel werd gewonnen door Marjolein van de Ven en Yvette Vermaes. Morgen is alweer de laatste dag van deze editie van de Telstar Open met hopelijk veel spannende finales!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant