Fietspad tussen Pijnacker en Nootdorp

Verkeer 142 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het fietspad ligt ten westen van het RandstadRailspoor en sluit aan op de wijken Pijnacker-Noord en ’s-Gravenhout in Nootdorp. Halverwege sluit het fietspad aan op de recreatieve fietsroute tussen Delft en Zoetermeer door de Balij- en het Bieslandseweg Bos.

Het fietspad vormt een veilig en aantrekkelijk alternatief voor de fietsroute langs de Vlielandseweg en Nieuwkoopseweg.

Onderdeel regionaal fietsnetwerk

Het Stadsgewest Haaglanden heeft de fietsroute opgenomen in het regionale fietsnetwerk. De fietsroute is tevens onderdeel van de Fiets filevrij Hofpleinfietsroute. Deze route begint in het centrum van Rotterdam en loopt via Lansingerland, Pijnacker en Nootdorp naar het centrum van Den Haag.

Aanleg fietspad in vier fasen

Het fietspad Pijnacker-Nootdorp wordt in 4 fases aangelegd:

• De eerste fase - een fietsstraat door de Hesselt van Dinterlaan – is gereed

• De tweede fase - fietspaden en fietsstraten door Pijnacker Noord - wordt zal naar verwachting eind mei in gebruik genomen.

• De derde fase - tussen Pijnacker Noord en het provinciale fietspad, net iets onder de Laakweg - is formeel nog niet gereed. Het gedeelte tussen fase drie en de bestaande Laakweg kan namelijk pas worden geasfalteerd als eind 2011 de tunnel onder de Randstadrail gereed is. Het is al mogelijk om - op eigen risico - de route naar de Laakweg te fietsen. Zodra de bouw van de tunnel verder wordt opgestart, wordt het fietspad echter afgesloten.

• De vierde fase - vanaf de onderkant van de Laakweg naar het tunneltje onder Hofweg bij ’s-Gravenhout - is 2013 gereed. Tot die tijd gaat de fietsroute Pijnacker-Nootdorp over de Laakweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant