Start Formulierenbrigade woensdag 18 mei

Gemeente 119 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Woensdag 18 mei 2011 start Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP) met de pilot Formulierenbrigade. Wethouder Francine van der Jagt geeft hiervoor het officiële startsein.

De brigade met vrijwilligers is er – in ieder geval een jaar lang - voor de ondersteuning van alle inwoners van de gemeente die het lastig vinden formulieren in te vullen. Het gaat dan om formulieren voor de aanvraag van voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn.

Ook mensen uit de bijstand kunnen, in het kader van participatie, aan de slag als vrijwilliger bij de Formulierenbrigade. Daarvoor werkt de SWOP samen met de gemeente.

Wethouder Francine van der Jagt is enthousiast over de Formulierenbrigade: ‘het is een mooi voorbeeld van hoe onze inwoners elkaar helpen mee te doen aan de samenleving. De mensen uit de bijstand participeren door zich in te zetten als vrijwilliger en ondersteunen hierbij tegelijk inwoners die dat nodig hebben om op maatschappelijk vlak te kunnen participeren.’

Alle vrijwilligers van de Formulierenbrigade zijn in april geschoold. Zij zijn door betrokken instanties uit de eerste hand voorgelicht en hebben nu voldoende kennis van de verschillende regelingen en voorzieningen, inclusief de bijbehorende aanvraagformulieren.

De Formulierenbrigade is benaderbaar via de wekelijkse spreekuren. Deze zijn op verschillende locaties, afwisselend in Delfgauw, Nootdorp, Pijnacker-centrum en Pijnacker-Keijzershof. Meer informatie hierover leest u op de website www.swop.nl.

Rechtopbijstand.nl

Voor hun ondersteuning maakt de Formulierenbrigade straks ook gebruik van de website www.pijnackernootdorp.rechtopbijstand.nl met praktische informatie over bijstand. Inwoners kunnen op deze website ook zelf bekijken of zij gebruik kunnen maken van bestaande bijstandsregelingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant