Afbeelding

Gemeente blijft actief

Gemeente 108 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente blijft actief met de gladheidbestrijding, ook al is het vorige week minder intensief gaan sneeuwen. In december zijn er door de (wisselende) strooiploegen heel veel extra uren gestoken in het strooien van zout, borstelen en schuiven van sneeuw. De laatste stand van zaken.

In de periode voor Kerst en met de kerstdagen zelf is er veel sneeuw gevallen. De strooiploeg van elf man is er in december vaak op uit getrokken. Zelfs op beide kerstdagen. Zij zijn in eerste instantie vooral bezig geweest met schuiven en borstelen van hoofdwegen en doorgaande fietspaden. "Strooizout werkt niet goed bij sneeuw en bovendien moeten we zuinig aan doen met het zout. De zoutbakken in de gemeente worden voorlopig nog niet bijgevuld. Dit gebeurt wanneer er weer voldoende zout beschikbaar is", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Opvriezende weggedeelten

Tussen Kerst en Nieuwjaar is er gelukkig weinig sneeuw meer gevallen. Wel zijn de wegen gestrooid wanneer dat nodig was. Bij het tijdelijk opvriezen van wegen in de ochtend is niet gestrooid. "Het opvriezen is zo tijdelijk, dat het niet loont een drie uur durende strooironde te starten. Dit is zonde van de tijd en van het strooizout. Let u dus extra op als u ’s ochtends de weg op gaat!"

De tijd die nu is vrijgekomen, is benut voor regulier werk. Tijdens de jaarwisseling is het altijd een grote klus om containers af te sluiten, prullenbakken weg te halen en dergelijke.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant