Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Belangrijk: NL-Alert test vandaag om 12.00 uur ook in Pijnacker-Nootdorp

Algemeen 1.275 keer gelezen

Vandaag om 12.00 uur ‘s middags, vindt er een belangrijke NL-Alert test plaats in onze gemeente. Dit waarschuwingssysteem speelt een cruciale rol bij het informeren en alarmeren van burgers tijdens noodsituaties. Het is van uiterst belang dat u op de hoogte bent van deze test en begrijpt hoe dit systeem werkt om uw veiligheid en die van uw dierbaren te waarborgen.

NL-Alert is een alarmsysteem dat wordt gebruikt door de overheid om essentiële informatie te delen in geval van een noodsituatie, zoals een grote brand, een terroristische dreiging of een ernstig ongeval. Het is een directe manier om belangrijke instructies en informatie te ontvangen op uw mobiele telefoon. Vandaag, om precies 12.00 uur ‘s middags, wordt er een testbericht verstuurd naar alle mobiele telefoons in Pijnacker-Nootdorp.

Het testbericht dat u ontvangt, zal duidelijk aangeven dat het om een test gaat en geen daadwerkelijke noodsituatie betreft. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit een cruciale stap is om de effectiviteit van het NL-Alert systeem te beoordelen en ervoor te zorgen dat het goed functioneert wanneer het echt nodig is.

Om ervoor te zorgen dat u het testbericht ontvangt, is het van belang dat uw mobiele telefoon is ingesteld om NL-Alerts te ontvangen. Controleer daarom vandaag nog of uw instellingen correct zijn ingesteld. Ga naar de instellingen op uw mobiele telefoon, zoek naar ‘Berichten’ of ‘Mobiele netwerken’ en zorg ervoor dat het ontvangen van NL-Alerts is ingeschakeld. Raadpleeg de handleiding van uw toestel of de website van NL-Alert (www.nl-alert.nl) voor gedetailleerde instructies voor uw specifieke telefoonmodel.

Tijdens de test zult u een luid en indringend alarmsignaal horen, gevolgd door het testbericht op uw telefoonscherm. Het bericht zal aangeven dat het om een test gaat en er geen actie vereist is. Het is belangrijk om te weten dat het geluidssignaal en de melding kunnen verschillen per type telefoon, dus wees niet verontrust als uw telefoon anders reageert dan die van anderen.

Door deel te nemen aan deze test, draagt u bij aan het vergroten van de veiligheid in onze gemeente. Het NL-Alert systeem stelt de hulpdiensten in staat om snel en effectief informatie te verspreiden tijdens noodsituaties, waardoor de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen om de schade te beperken en de veiligheid van onze gemeenschap te waarborgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant