Afbeelding

Primeur voor Pijnacker: Clover Orthodontie

Algemeen 2.003 keer gelezen

Vanaf april heeft Pijnacker de eerste, echte en enige Orthodontiepraktijk in de historie van het dorp. Clover Orthodontie wordt woensdag 19 april geopend. Op vrijdag 21 april is er een groot openingsfeest, maar eerder al – op vrijdag 31 maart – is er een kijkavond voor iedereen die maar kijken wil en kennismaken met de praktijk, de vakmensen en de mogelijkheden. Wees vooral welkom en zet deze dag in de agenda.

Bij Clover Orthodontie gaan topmensen op het gebied van orthodontie aan het werk, in de personen van Dr. Charmaine Harris-Witting en Drs. Jan-Willem Bel, die hun sporen hebben verdiend en die al jarenlang in het vak zitten, gebaseerd op een goed gefundeerde opleiding en langdurige praktijkkennis en – ervaring.

Charmaine heeft het vak op allerlei plaatsen in de wereld uitgevoerd en Jan-Willem is sinds 1988 werkzaam in de orthodontie. Milou Huijers is de Praktijkmanager en Priscilla is de eerste orthodontie assistente. Jason Cruden heeft de leiding over Clover Orthodontie en zal de praktische handelingen coördineren. Naar mate de praktijk groeit zullen meerdere professionals met verschillende werkachtergronden in de praktijk komen te werken.

Grote verbouwing
Sinds een aantal weken is er een grote verbouwing gaande in het ruim vierhonderd vierkante meter grote pand op de hoek van de Kerkweg en de Oostlaan. In het gebouw op de hoek waar destijds Wijtman Sport en later de Rabobank Zuid-Holland Midden gevestigd waren, worden over enkele weken de eerste ‘doorzichtige beugels’ aangemeten en geplaatst.

Vrijdag 10 maart jl. kregen we een rondleiding door de ‘under construction’ orthodontiepraktijk. Verzorgd door de bedenker en de founder van Clover Orthodontie. Dat is de goedlachse en stralende Jason Cruden die met aanstekelijk enthousiasme vertelt over zijn vak en over zijn vastomlijnde plannen om van Clover Orthodontie iets heel moois te maken.

Het gezamenlijke doel was om een praktijk te openen waarvan de patiënten en medewerkers ‘echt’ centraal staan met een goed klantencontact en fijne service. In Pijnacker nog wel, waar zonder meer behoefte is aan een Orthodontiepraktijk pur sang. De kennismaking met de lokale tandartspraktijken wees uit dat de komst van zo’n gespecialiseerde praktijk wordt toegejuicht.

Orthodontie is een vak apart. Het omvat alles wat maar mogelijk en doenlijk is om het menselijk gebit te stabiliseren – boven en onder – en om tanden boven en onder netjes naast elkaar te plaatsen, zodat het gebit niet alleen beter functioneert maar ook mooier oogt.

Uitgebalanceerd
Jason vindt het geweldig om de ombouw van het pand tot een uitgebalanceerde praktijk met spreek- en behandelkamers te begeleiden. Na een eerste koffiekennismaking bij Brasserie Brocante geeft hij ter plekke een rondleiding met tekst en uitleg aan de hand van een uitgebreide bouwtekening. Niets is aan het toeval overgelaten om de patiënt optimaal van dienst te zijn en om hem of haar privacy verantwoord van dienst te zijn. Het gebouw dat al maanden leeg stond krijgt nu leven. De bewoners en bezoekers van het centrum zijn allemaal positief, dit geeft een fijn gevoel bij het team.

Jason raakt steeds meer op dreef. Zeker als hij uit de doeken doet dat veel mensen nog steeds denken dat ‘een beugel’ alleen tot een bepaalde leeftijd zin heeft of mogelijk is.

“Dat is echt een enorm misverstand. Waar het vandaan komt, geen idee, maar het rechtzetten van tanden boven en onder is totaal niet leeftijdgebonden. Ook als je boven de veertig of vijftig jaar bent en daarboven, kan dat nog heel goed de moeite waard zijn. Het is onbegrijpelijk dat mensen maar jaren en jaren blijven rondlopen met een gebit waarmee ze eigenlijk niet breeduit en voluit durven te lachen. Juist ook die groep mensen zou ik willen oproepen om straks naar onze praktijk toe te komen en het gesprek aan te gaan over de mogelijkheden tot verbetering. Pas sprak ik nog een vrouw van rond de zeventig die dolgelukkig was met wat je kan noemen ‘haar nieuwe gebit’. Ze zei met emotie: mijn zus, die jammer genoeg al overleden is, zou er jaloers op zijn geweest en tegelijk vol bewondering”.

Klavertjes
Clover – Engels voor klaver – omdat een klavertje een geluksbrenger is. Over het logo is goed nagedacht. Je ziet er die klavertjes in terug maar ook evenzovele kiezen.

Op de site www.cloverorthodontie.nl vind je al heel veel informatie over het team, de behandelingen die zoal mogelijk zijn en zelfs over de tarieven. Alles is net zo zichtbaar en transparant als de doorzichtige beugels – de zogenoemde aligners – waarmee Clover Orthodontie gaat werken. Qua techniek maakt de praktijk gebruik van het nieuwste van het nieuwste.

Kosten noch moeite worden gespaard bij de verbouwing en straks de inrichting van de praktijk. Als je een gebit heel mooi wilt maken, dan kan dat het beste gebeuren in een prachtige representatieve ruimte, die voorzien is van de beste apparatuur die wordt bediend door de vakmensen.

Later volgt nadere informatie over de openingstijden en de opening. Voor een behandeling heb je op zich geen verwijzing nodig. Wat niet wegneemt dat Clover natuurlijk zo nauw mogelijk gaat samenwerken met alle tandartspraktijken in Pijnacker en directe omgeving.

Op de website lees je over de bereikbaarheid met het komen van het openbaar vervoer, de auto makkelijk te parkeren is in de garage onder winkelcentrum Ackershof en dat het komen op de fiets nog altijd gezond en goed voor het milieu is. Inschrijven voor informatie en/ of behandeling kan nu al via de website!

Clover Orthodontie
Ackershof 67
Pijnacker
www.cloverorthodontie.nl
info@cloverorthodontie.nl
015 – 241 00 23


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant