Afbeelding

Je kerstboom koop je bij Ton en Natasja van Heijningen

Algemeen 2.022 keer gelezen

Voor het zestiende jaar verkopen Ton en Natasja van Heijningen van Sonetta Hoveniers kerstbomen. Dat doen ze vanuit een grote stand voor de voormalige brandweerkazerne van Nootdop aan de Koningin Julianastraat, naast het appartementencomplex van Mercato. Op een gezellige en sfeervol verlichte verkoopplek zijn ze zeven dagen per week aanwezig met een enorme collectie schitterende kerstbomen.

Natasja en Ton hebben de bomen persoonlijk uitgezocht en ingekocht in het noordelijk deel van Denemarken, in Osborg. Daar zijn ze een paar dagen geweest om een grote variëteit bomen in te kopen. Ze hebben vooral heel veel Nordmannen. Dat zijn kwalitatief de beste bomen en Denemarken is wat kwaliteit betreft koploper. Ze hebben ook vijf soorten bomen in potten en die komen uit Limburg.

Ton vertelt dat de kwaliteit van de bomen weer uitstekend is dit jaar. Hij en zijn echtgenote Natasja en hun medewerkers vinden het schitterend, die kerstbomentijd. “De mensen zijn allemaal toch een beetje beter gehumeurd dan anders. Het is altijd ontzettend gezellig”, zegt Natasja die onthult dat echtgenoot Ton ’s nachts bij de bomencollectie blijft slapen, samen met de hond Lyca. Als ze dat niet doen, dan zou zomaar de hele bups bomen ontvreemd kunnen worden tijdens de nachtelijke uren. Dat zou heel jammer zijn voor het echtpaar Van Heijningen maar ook voor al die mensen die dan geen prachtige boom kunnen kopen bij de enige echte kerstbomenverkoopstandplaats van Nootdorp.

De bomenverkopers zijn tot de kerst iedere morgen vanaf 8.00 uur tot ongeveer 20.00 uur aanwezig om bomen te verkopen en de mensen te adviseren bij de aankoop. Thuisbezorgen is geen probleem. Dat doen Ton en zijn mensen graag even. Op zondag is de kerstbomenstand vanaf 11.00 uur geopend tot het begin van de avond. Tijd en gelegenheid genoeg dus om een mooie boom uit te gaan zoeken en aan te schaffen. Wacht niet te lang want des te langer kun je van je mooie Van Heijningen-boom genieten!

Uit de krant