Afbeelding
Ondernemer aan het woord

Koetshuys Pijnacker: Bloemen en gezelligheid!

Algemeen 2.735 keer gelezen

Jessica en Susan Haket groeiden letterlijk op tussen de bloemen, de pioenrozen om precies te zijn. Sinds 2019 hebben ze hun eigen winkel, Koetshuys Pijnacker. Hier verkopen ze behalve pioenrozen in het seizoen, nog heel veel meer bloemen en leuke cadeau-artikelen.

“In 2019 stapten we samen met onze broer in in de pioenrozenkwekerij van onze ouders,” vertelt Jessica, de jongste zus. “We deden altijd al de garage-verkopen en dat vonden we erg leuk om te doen, daarom kwamen we op het idee om een eigen winkel te beginnen.” “Mijn vader vond dit pand aan de Oostlaan, dat al best lang leeg stond,” vult Susan aan, “en dat ademde precies de sfeer uit die we in gedachten hadden.”

“Ook kwam Mirjam op ons pad, zij was net met haar bloemenwinkel in Nootdorp gestopt en was begonnen als zzp’er, zij heeft ons enorm op weg geholpen, daar zijn we ontzettend blij mee. Normaal is ze twee dagen bij ons in de winkel en in het pioenrozen-seizoen fulltime, want dan zijn wij op de kwekerij nodig. De rest van tijd doet mijn broer de kwekerij en wij de winkel, zo hebben we een mooie verdeling,” legt Jessica uit. “Hoewel hij ook wel eens wat voor ons bezorgt. Verder hebben we op zaterdag Jaimy die ons helpt.”

Centraal bij Koetshuys Pijnacker staat de gezelligheid, zo wilden de zussen regelmatig workshops organiseren. Helaas gooide corona roet in het eten. “We hebben het alleen maar het eerste jaar kunnen doen,” verzucht Susan, “Maar dit jaar hebben we weer een aantal workshops gepland, waar kerstukjes kunnen worden gemaakt. Er hebben zich al heel wat dames aangemeld. Hoewel heren natuurlijk ook welkom zijn hoor.” Op zo’n middag of avond staat er een lange tafel in de zaak waaraan maximaal tien deelnemers plaatsnemen. Jessica en Susan zorgen voor de koffie, thee en wat lekkers en dan kan ieder aan de slag. Van tevoren geef je door welke van de twee stukjes je wilt maken zodat zij zorgen dat de juiste spullen aanwezig zijn. Op hun facebookpagina staan alle data en verder informatie.

Hoewel ze tussen de bloemen opgroeiden, was het niet vanzelfsprekend dat de zussen daarin verder gingen. Jessica deed een opleiding in de makelaardij en Susan komt uit de kinderopvang. Maar uiteindelijk kwamen ze dus toch weer terug in de bloemen en dat bevalt goed. Ze doen echter ook graag een stapje extra voor hun klanten. Zo zijn er leuke cadeautjes in de winkel te vinden, zoals zeepjes, crèmepjes, lekkere theesoorten en woningdecoraties, maar als je wat anders wilt regelen ze het ook voor je. “Je kunt bij ons online bestellen en dan bezorgen we in de omgeving,” legt Jessica uit, “Maar als je wat speciaals wilt kun je gerust even bellen hoor. Dan lopen we net zo makkelijk even naar Bij Ons of van Maanen voor een doos bonbons of van der Helm voor een fles wijn en die bezorgen we erbij.”

Koetshuys
Oostlaan 9
2641 DK Pijnacker

Uit de krant