Afbeelding

Flexwoningen naast brandweerkazerne later mogelijk ook voor woningzoekenden

Actueel 3.044 keer gelezen

Pijnacker - De flexwoningen voor vluchtelingen uit Oekraïne, naast de brandweerkazerne aan de Nootdorpseweg in Pijnacker, komen in toekomst mogelijk beschikbaar voor woningzoekenden, zoals jongeren en starters. 

Wethouder Frank van Kuppeveld bevestigde dit maandagmiddag desgevraagd tijdens het persuurtje van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Momenteel biedt onze gemeente opvang aan zo’n 150 vluchtelingen uit Oekraïne. Vijftig vluchtelingen worden gehuisvest in flexwoningen naast de brandweerkazerne. De andere groep wordt op andere locaties in onze gemeente ondergebracht.

“Wanneer de oorlog ten einde loopt en de situatie in Oekraïne weer veilig is om terug te keren, dan gaan we serieus overwegen om de flexwoningen op de Nootdorpseweg op de woningmarkt te brengen”, aldus Van Kuppeveld. De wethouder kon nog niet toezeggen of de woningen exclusief voor inwoners van Pijnacker-Nootdorp op de markt komen, maar dit heeft wel de voorkeur. De bewuste flexwoningen hebben een levensduur van zo’n tien tot vijftien jaar.

Werken en school
Wethouder Marieke van Bijnen vertelde desgevraagd dat veel vluchtelingen uit Oekraïne de draad proberen op te pakken. Ze zegt: “Het grootste deel werkt gewoon en de kinderen gaan naar school.” Ook worden de gezinnen betrokken bij maatschappelijke activiteiten zoals voetbal, zwemmen en Jeugdland. “Dat gaat goed”, aldus Van Bijnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant