Afbeelding
Ondernemer aan het woord

Trakteer jezelf of een ander Bij Ons

Algemeen 2.974 keer gelezen

Een sprong in het diepe was het eigenlijk 13 jaar geleden toen Erwin Fortuin en zijn partner Michelle Lannoo Bij Ons IJs en Chocolade begonnen in het Diamant op het Raadhuisplein. “Het kwam op ons pad, dus we zagen het wel zitten. We hebben het nog steeds erg naar onze zin hier,” vertelt Fortuin.

“We woonden op dat moment nog in Zoetermeer, maar al elf jaar wonen we nu in Pijnacker.” Inmiddels is het gezin verrijkt met de twee dochters Lynn van acht en Livv van zes. “Dus de opvolging is ook al geregeld,” grapt Fortuin. Vooral in de zomer is het gezellig druk bij Bij Ons. In de winter verkopen ze 20 smaken ijs en in de zomer zelfs 40, waaronder 15 wisselende smaken. De basissmaken vanille, chocola, aardbei en straciatella blijven altijd in trek. Bij de kinderen is daarnaast op dit moment het suikerpinijs populair en bij de volwassenen de Tony witte chocolade met framboos en de cocos passievrucht.

“In de vakantie vallen er de hele dag door wel kinderen binnen,” vertelt Fortuin, maar buiten de schoolvakanties kun je de klok erop gelijkzetten. Om twee uur gaan veel scholen uit en dan staan ze hier om vijf over twee in de zaak, gezellig even een ijsje halen.” In de avond is het juist meer het volwassen publiek dat zichzelf op een ijsje trakteert. “Dan doen ze nog even een ommetje na het avondeten en halen hier een ijsje.”

Het Raadhuisplein leent zich ook goed om er even bij te gaan zitten, meent Fortuin. “Ons terras is zowel aan de zijkant als aan de voorkant, dus je kunt kiezen of je in de zon of in de schaduw wilt gaan zitten met een kop koffie of een ijsje, maar je kunt natuurlijk ook je ijsje meenemen en verderop op het plein onder een boom opeten.”

Enthousiast wordt Fortuin als hij vertelt over de verhuur van ijskarren, suikerspin- en popcornmachines. “De ijskarren hebben we al vanaf het begin, maar sinds een paar jaar hebben we ook de suikerspin- en popcornmachines, dat valt erg in de smaak in het dorp. Veel scholen weten ons te vinden, maar ook voor een straatbarbecue is het erg leuk natuurlijk. Je kunt ze zowel met als zonder personeel huren.” Ook bijvoorbeeld verpleeghuizen in de omgeving weten de ijskar van Bij Ons te vinden. “Dan sta ik er zelf achter,” vertelt hij. “De bewoners vinden dat heerlijk, al is het geheugen niet zo best meer, een ijsje dat kennen ze nog wel.”

Ook heerlijk bij Bij Ons is het uitgebreide luxe chocoladeassortiment. “De meeste mensen kopen een doosje bonbons om weg te geven, valt mij op. Eigenlijk doe ik dat zelf ook, maar waarom zou je eigenlijk jezelf niet af en toe eens lekker verwennen? Daar is toch niks mis mee?” sluit Fortuin af.

Bij ons IJs en Chocolade
Ackershof 34
2641 DZ Pijnacker
015 - 364 0558
info@ijssalonbijons.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant