Liza verwelkomt u graag 9 juli aanstaande in de praktijk
Liza verwelkomt u graag 9 juli aanstaande in de praktijk

Mondzorgkliniek Berkel Centrum laat uw gebit weer stralen

Algemeen 28 keer gelezen

Hoewel praktijkeigenares Liza Sandy nog maar 29 lentes jong is heeft ze reeds meer dan 13 jaar ervaring in de tandheelkunde. Van jongs af aan had ze al een voorliefde voor het vak en zocht ze in haar tienerjaren haar bijbaantjes altijd in een tandartsenpraktijk. Zo deed ze langzamerhand ervaring op. Na haar middelbare schooltijd heeft ze uiteraard gekozen voor een studierichting tandheelkunde hetgeen uiteindelijk resulteerde in het met goed gevolg afronden van de HBO-opleiding mondzorgkunde in Utrecht. 

Liza ontwikkelde haar eigen visie op tandheelkunde en is een BIG geregistreerde mondhygiëniste. Dat betekent dat ze onafhankelijk van een tandarts bepaalde handelingen mag uitvoeren zoals zelfstandig verdoven, röntgenfoto’s maken en beginnende gaatjes vullen. Een logische stap is het openen van haar eigen praktijk Mondzorgkliniek Berkel Centrum, in hartje Berkel centrum. 

De opening
Nog even worden de laatste puntjes op de i gezet met de verbouwing. Mondzorgkliniek Berkel Centrum is een driekamerpraktijk. Op 9 juli zijn de bezoekers van harte welkom om een kijkje te nemen in de praktijk. De opening zal plaatsvinden tussen 11:00 uur en 17:00 uur. Patiënten van jong tot oud kunnen zich tijdens de opening inschrijven. De twee aanwezige mascottes zorgen voor plezier voor de kleinsten. Bezoekers die zich inschrijven ontvangen een goodie bag, er zijn ook speciale goodiebags voor kinderen. Mondzorgkliniek Berkel Centrum wil alle patiënten zo goed mogelijk tegemoet komen. Patiënten die in de avond of op zaterdag een afspraak willen maken, kunnen telefonisch contact opnemen met Mondzorgkliniek Berkel Centrum. Behandelprijzen zijn in elke praktijk hetzelfde, toch zal Mondzorgkliniek Berkel Centrum met het opstellen van het behandelplan rekening houden met het budget van mensen.

Liefde voor het vak
Liza heeft altijd al een voorliefde gehad voor het werk in de tandheelkunde en zocht bewust bijbaantjes in de tandartsenbranche. Ze deed bijvoorbeeld administratief werk, omloopwerkzaamheden en voorts assisteerde zij de tandarts. Onder de visie van de tandarts mocht ze bepaalde handelingen uitvoeren. “Mijn ambitie is om iedereen de juiste mondzorg te kunnen bieden.” Liza volgde de HBO opleiding mondzorgkunde in Utrecht en na haar studie werkte ze in verschillende tandartsenpraktijken.

“Ik vind dat er zorg moet zijn voor iedereen”

Uitdagingen
Liza is een BIG geregistreerde mondhygiënist met een eigen praktijk. Dat betekent dat ze onafhankelijk van een tandarts bepaalde handelingen mag verrichten. Een van de grootste uitdagingen vindt Liza het stabiel krijgen van de mondzorg. Het bespaart patiënten, complexe en duurdere behandelingen in de toekomst en zorgt daarnaast voor een mooi gebit. Liza vindt het erg belangrijk om een band op te bouwen met haar patiënten. Ze heeft vooral een zwak voor patiënten, die op de een of andere manier angst hebben voor de tandarts. Voor deze patiënten wordt extra tijd genomen. Mondzorgkliniek Berkel Centrum houdt overigens te allen tijde nauwe samenwerking met tandartsen. Patiënten mogen altijd een eigen mondhygiënist uitkiezen, deze hoeft niet altijd verbonden te zijn aan de tandartsenpraktijk van de patiënt.

Behandelingen
Mondzorgkliniek Berkel Centrum biedt verschillende behandelingen aan. Zo worden er algemene controles uitgevoerd. Aan de hand daarvan kan er een behandelplan worden opgesteld.” Voorlichting en advies over de conditie van het gebit is van belang om problemen te voorkomen, de voorlichting is bedoeld voor jong en oud. Mondzorgkliniek Berkel Centrum biedt ook preventieve behandelingen aan om bijvoorbeeld beginnende gaatjes te stabiliseren en behandelingen om het gebit te reinigen. Ook voor complexe tandvleesbehandelingen kunnen patiënten in de praktijk terecht, denk hierbij aan parodontitis in verschillende gradaties. Parodontitis zorgt er namelijk voor dat mensen eerder te maken krijgen met hart, - en vaatziekten. Daarnaast zijn mensen met diabetes eerder vatbaar voor parodontitis, het is daarom van belang om dit goed in de gaten te houden. Ook is het verstandig om kinderen van jongs af aan te laten wennen aan de tandarts en aan de mondhygiënist. Ouders kunnen altijd aankloppen voor advies. De afgelopen jaren kreeg Liza steeds vaker vragen over tanden bleken. Tijdens haar studie werkte ze bij een beautysalon waar ze ook tanden deed bleken. In dezelfde periode deed Liza onderzoek naar whitening tandpasta, omdat ze merkte dat patiënten hier vaak vragen over hebben.

Nieuwsgierig naar de praktijk, kom 9 juli tussen 11:00 uur en 17:00 uur naar de opening!

Contactgegevens:
Herenstraat 9
2651 CB Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-3138986

E-mail: info@mondzorgkliniekberkelcentrum.nl
www.mondzorgkliniekberkelcentrum.nl

Uit de krant

Uit de krant