Afbeelding
Ondernemer aan het woord

Van Uffelen Mode

Algemeen 678 keer gelezen

De afgelopen jaren is de van oorsprong Delftse kledingketen van Uffelen behoorlijk uitgebreid. De Pijnackerse vestiging bestaat nu zo’n tien jaar en heeft zijn eigen karakter weten te behouden. “Jong en oud weet ons goed te vinden,” weet medewerkster Annemarie.

Sinds de opening is zij samen met bedrijfsleidster Jennifer werkzaam bij Van Uffelen Pijnacker en nog steeds met evenveel plezier. “We begonnen met een aantal Van Uffelen winkels,” vertelt ze. “Nu hebben we meer dan 40 winkels verspreid door heel het land!” Ook Erna die er nu zo’n jaar of vijf werkt heeft haar plekje gevonden: “We hebben een stabiel team en niet veel verloop, we hebben het naar ons zin hier,” vertelt ze.

“Het leuke van Pijnacker is dat wij allemaal op de dames- en herenafdeling werken,” vertelt Annemarie: “dan kan het gebeuren dat we een echtpaar in zijn geheel aankleden, iets voor de man en iets voor de vrouw, dan help je ze allebei helemaal in het nieuw.”

Wat de dames vaak merken, is dat mensen denken dat Van Uffelen zich op de wat ouderen richt. “Dat is zeker niet waar,” vertelt Annemarie. “We hebben juist ook een ruim assortiment aan jeugdige merken, zoals bijvoorbeeld Levi’s, Vila, Geisha, Expresso, B-Young, Scotch & Soda en Tommy Hilfiger. Zo kunnen moeder en dochter of vader en zoon hier terecht. En als we het niet in de winkel hebben, bestellen we het.”

Naast de fysieke winkels heeft Van Uffelen ook een webshop. Daar maken ze in de winkel ook gebruik van. “Als we iets niet in de winkel hebben, bestellen we het voor onze klant. Ze kunnen het dan passen in onze winkel of het wordt direct bij de klant thuisbezorgd.”

De papieren folder van Van Uffelen is ook nog steeds populair. Die nemen sommigen klanten echt mee naar de winkel, met briefjes en plakkertjes ertussen, van wat ze willen hebben of ze knippen de plaatjes uit.” Deze folder ontvangen de vaste klanten thuis.

Je kunt je laagdrempelig als vaste klant laten registreren bij Van Uffelen. Geen gedoe met pasjes of apps, je hoeft alleen je postcode en huisnummer te noemen bij de kassa. Je ontvangt dan regelmatig leuke aanbiedingen en je spaart punten. Bij elke tien euro krijg je 100 punten en bij 3000 punten krijg je tien euro korting. In de loop van jaren heeft Van Uffelen Pijnacker een ruime vaste klantenkring opgebouwd. “Dat is wel heel leuk,” vindt Annemarie, “Dat je iemand echt goed kunt helpen en even een praatje kunt maken, daar genieten we van.”

Van Uffelen Pijnacker
Ackershof 96
2641 BL Pijnacker
015 - 215 5116

Uit de krant