Heemskerk Juweliers heeft heel veel verschillende merken en stijlen trouwringen in huis. Trek er maar gerust twee uur voor uit om alles door te nemen!
Heemskerk Juweliers heeft heel veel verschillende merken en stijlen trouwringen in huis. Trek er maar gerust twee uur voor uit om alles door te nemen!
Actie: eerste honderd euro betaal je niet

Mei trouwringenmaand bij Heemskerk Juweliers

Algemeen 415 keer gelezen

De maand mei staat bij Heemskerk Juweliers in Winkelcentrum Ackershof in Pijnacker in het teken van ‘de trouwring’. Ruud Heemskerk en zijn vijf medewerksters ontketenen een actie waarbij iedere trouwringenkoper de eerste honderd euro niet hoeft te betalen. Bovendien krijgt ‘de bruid’ een gratis gezichtsbehandeling bij schoonheidsspecialiste Joke Mokveld in Nootdorp. Ze heeft aan de Hof van Teijlingen daar de eigen salon Dermage.

Ruud Heemskerk vertelt dat het begin van het trouwringenseizoen doorgaans samenvalt met de start van de lente. “Als de dagen lekker lengen, er komt weer een beetje groen aan de bomen en de temperaturen gaan een beetje de hoogte in, dan is het alsof heel veel Nederlanders uit hun winterslaap komen. Je ziet dan meer drukte in het winkelcentrum, iedereen is weer vrolijk en al met al kan dan de zomer zachtjesaan beginnen. En als al die omstandigheden optimaal zijn, dan beginnen mensen ook weer trouwlustig te worden.”

Aldus Ruud Heemskerk die tegelijk signaleert dat de echte trouwlust nog moet komen. Hij schat in dat vooral 2023 een echt trouwjaar gaat worden. “Mensen zijn wel weer de mogelijkheden aan het aftasten maar kijken dan natuurlijk eerst naar de accommodatie. De trouwringen hebben nooit de hoogste prioriteit, maar uiteindelijk willen mensen het toch bijtijds allemaal geregeld hebben.”

Dat kan in de maand mei dus heel goed bij Ruud Heemskerk en zijn mensen. Ruud vindt het zelf een van de mooiste onderdelen van het werk. Heerlijk vindt hij het om een paar uur lang met de mensen alle mogelijkheden te verkennen. “Wij hebben hier een enorme collectie in huis. Heus, je mag er best een paar uur voor uittrekken. En dan hoef je echt niet meteen te beslissen. Ons advies is juist: denk er even over na, ga gerust nog eens bij een ander kijken en kom dan na een paar weken nog eens terug en hak dan de knoop door.”

Heemskerk Juweliers heeft alle grote topmerken in huis. Van Aller Spanninga uit het Friese Joure tot het Duitse topmerk Breuning. Andere voorbeelden zijn: Eternal en R&C. “Wat ik zei: we hebben ontzettend veel ringen in huis en die laten we natuurlijk allemaal zien met het verhaal erachter. Ook qua stijl zijn er meerdere mogelijkheden. Witgoud, geelgoud of een combinatie met carbon; het kan allemaal. Mensen kunnen ook hun eigen goud meebrengen en dat door onze goudsmeden laten omsmelten tot iets nieuws. De mogelijkheden zijn heel ruim. Eigenlijk vind ik zelf het mooiste van dit vak: het omvormen van iets bestaands tot iets nieuws. Dat zijn de dingen die dit vak mooi maken”, aldus Ruud die dit jaar zo’n 25 jaar in het vak zit waarvan vijftien jaar in Pijnacker. In 2007 nam hij de zaak van Wim Pijnacker over. Behalve juwelier is Ruud Heemskerk ook horlogier.

Je kunt altijd bij Heemskerk binnenlopen en gaan zitten. Ruud en zijn collega’s nemen onmiddellijk de tijd voor je. Een afspraak van tevoren maken – ook in de avonduren – behoort eveneens tot de mogelijkheden. “Of je nou wel of niet een afspraak maakt tevoren; hoe dan ook nemen we echt alle tijd. Immers, trouwringen koop je doorgaans maar één keer in je leven en als je het doet, moet je echt alle mogelijkheden goed verkend hebben. Vind ik!”

Het mooiste vindt Ruud ‘een tweetrapsraket’. Eerst goed alles doornemen, laten passeren en bekijken. En dan vervolgens na een paar weken nog eens goed ervoor gaan zitten en dan de knoop doorhakken.

Ruud vindt het leuk dat mensen van alle mogelijke leeftijden en herkomst op zoek zijn naar passende ringen. “Dat maakt dit vak zo boeiend. De mogelijkheden zijn ontzettend verschillend en de mensen zelf zijn ook steeds weer anders. En dan toch die mensen zodanig van dienst zijn, dat ze uiteindelijk een keuze maken waar ze helemaal achter staan. Daar nemen we echt heel graag de tijd voor. Zelf vind ik het namelijk ook leuk om al die verschillende ringen de revue te laten passeren.”

Uit de krant