Afbeelding

Zo werkt hyperautomation

Algemeen 252 keer gelezen

Zodra je de term hyperautomation ergens laat vallen, kan je twee reacties verwachten. De een kijkt je aan met het idee waar heeft hij het over, de ander zal instemmend knikken en weten wat je er mee kan. Maar deze nieuwe techniek die steeds vaker wordt toegepast zorgt ervoor dat je grip krijgt op processen in je werk die je nu vaak handmatig moet doen. Het nakijken of de concurrent geen prijsverlaging heeft doorgevoerd kan je door een bot laten uitvoeren.

Het controleren van financiële transacties om te kijken of er geen fraude is gepleegd kan voor een groot deel geautomatiseerd worden. Dit is dus in principe hyperautomation. Lees hier alles over hyperautomation.

Hoe werkt het precies?
Als je geen IT-achtergrond hebt is het soms onduidelijk wat er met veel termen wordt bedoeld en die kans bestaat ook als je het over hyperautomation gaat hebben. Verschillende processen, protocollen, applicaties moeten namelijk verbonden worden om het te kunnen gebruiken. Om het toch begrijpelijk te houden en niet alleen maar de kant van de techniek te belichten, kan je het beste bekijken waar het in de praktijk wordt toegepast.

Aan de hand van een voorbeeld kan je daarna zelf inschatten of het ook voor de processen binnen jouw bedrijf werkzaam kan zijn. Als je denkt dat hyperautomation zinvol kan zijn dan weet je als je het gaat gebruiken dat het in de toekomst veel tijd en personeel kan besparen.

Corona crisis
Toen de corona crisis ontstond wilde de overheid dat er snel een systeem werd ontwikkeld om het NOW-noodprogramma te laten functioneren. Het UWV had op dit gebied dus voor veel bedrijven, veel tijd nodig om de aanvraag te controleren, te administreren en uiteindelijk toe te kennen. Met de hoeveelheid aanvragen die verwacht werden en de druk om de financiële lasten voor bedrijven te verlichten is er dus een automatisering gebruikt die de veel voorkomende handeling die anders door medewerkers zou worden gedaan op te lossen.

Het gevolg van deze ontwikkeling was dus dat het proces van aanvraag en beoordeling sneller werd uitgevoerd met minder mensen. Een win-win situatie. De ontwikkeling van die software is de toepassing van hyperautomation.

Inzichten
Als het dus gaat over werkzaamheden die vaak voorkomen en die aan de hand van data gegevens gecontroleerd kunnen worden dan is het dus mogelijk om die processen te automatiseren. Of het nu gaat om het laten uitvoeren van controles door robots in de industrie of zoals hierboven genoemd het controleren van een aanvraag.

Uiteindelijk zal het ervoor zorgen dat het werk voor de medewerkers afwisselender wordt en een deel van de werkzaamheden geautomatiseerd gedaan kunnen worden. Dat vraagt om een duidelijke visie en inzicht over hoe je dit het beste kan gebruiken. Bekijk hier de inzichten van You-Get omtrent hyperautomation om te beoordelen of zij je een stap vooruit kunnen helpen.

Uit de krant