Afbeelding
Ondernemer aan het woord

Lara Mode populair in en buiten Pijnacker

Algemeen 2.056 keer gelezen

Na bijna tien jaar is Lara Mode niet meer weg te denken uit Pijnacker. “Wij waren de eerste winkel in het nieuwe deel van het winkelcentrum,” vertelt eigenaresse Nathalie Janssen- van Distel: “Ik vond dat er een kledingwinkel voor de jongelui moest komen.”

En dat bleek een schot in de roos. Zes jaar geleden opende Janssen – van Distel een tweede winkel, My Way Fashion by Lara Mode, in de Stationsstraat voor de iets grotere maten vanaf maat 38 tot 50. “Bij Lara Mode verkopen we Italiaanse merken,” vertelt ze, “die vallen vaak wat kleiner en dat is niet voor elke Hollandse vrouw geschikt, in de Stationsstraat verkopen we meer Nederlandse merken.”

De inkoop voor Lara Mode is centraal geregeld. “Lara Mode heeft 19 vestigingen. Ze begonnen ooit in Delft en ik heb ze destijds benaderd of ik mijn eigen winkel mocht beginnen, en dat mocht.” In die tien jaar heeft Janssen – van Distel al twee crisissen achter de rug. “Ik begon natuurlijk in de economische crisis’, vertelt ze: “En de afgelopen twee jaar hadden we met de coronacrisis te maken.” Gelukkig was Lara Mode altijd al aanwezig op social media en zo verkochten ze ook tijdens de winkelsluitingen nog wel wat. “Wij hebben elke week een nieuwe collectie, dus een webshop werkt niet voor ons. We verkochten vooral via social media of telefonisch. We brachten het zelf en als het verder weg was verstuurden we het. Maar ik ben blij dat we weer terug naar normaal zijn hoor en dat er weer leuke evenementen worden georganiseerd in het centrum. Ik verheug me op de gezelligheid.”

Klanten van Lara Mode komen behalve uit Pijnacker uit de brede omgeving. “Ja ze komen speciaal hierheen voor ons,” lacht Janssen – van Distel, “Dat komt doordat we zo actief zijn op social media. We hebben onder andere klanten uit Pijnacker – Nootdorp, Delft, Voorburg, Den Haag en zelfs iemand uit Hellevoetsluis.” Die vaste klanten profiteren van een spaarsysteem. Bij elke tien euro krijg je een stempel op je stempelkaart en als die vol is krijg je vijf euro korting op je aankoop. “Maar je moet je zeker niet verplicht voelen om wat te kopen hoor,” benadrukt Janssen – van Distel. “Ik zeg altijd, ik heb liever dat mensen tien keer komen en niks kopen, dan dat ze het gevoel hebben dat ze wat opgedrongen krijgen. Bij ons mag je altijd rustig rondkijken.”

Behalve een vaste klantenkring heeft Lara Mode ook een groep vaste medewerkers. “We zijn met zes parttimers”, vertelt de enthousiaste winkeleigenaresse: “de meesten werken hier al vijf of zes jaar en we werken eigenlijk in beide winkels. Ik vind dat zelf heel prettig zo’n vast team en onze klanten waarderen dat ook. Mijn dochter werkte tot voor kort ook mee, maar zij heeft een andere baan nu. Ze springt nog wel bij bij speciale gelegenheden. Maar we hebben dus een vacature. Mocht één van de Telstarlezers interesse hebben, laat ze gerust contact opnemen.

Uit de krant

Uit de krant