Afbeelding

Intermitterend vasten voor de beginner, een gids

Algemeen 217 keer gelezen

Voel jij je onzeker over jezelf, doordat je enkele kilo’s te veel hebt? Zie jij je zelf helemaal niet meer staan, dan is daar nu het moment er iets aan te doen. Je kunt namelijk weer een zelfverzekerd gevoel krijgen als jij bezig gaat met het afslanken.

Natuurlijk snappen wij dat je niet weet hoe je moet beginnen, daarom hebben wij deze blog voor jou geschreven. Je weet namelijk na het lezen wat je kunt doen om af te slanken, maar ook hoe je dit aan zou kunnen pakken. Grijp je kans om weer lekker in je vel te zitten en de overtollige kilo’s te verliezen.

Wat houdt intermitterend vasten eigenlijk in?
Intermitterend vasten wil zeggen dat je vast met intervallen, natuurlijk klinkt het een beetje gek. Je kunt het zo zien, je stopt gedurende een bepaalde periode met eten om zo kilo’s kwijt te raken. Het is natuurlijk niet zo dat je helemaal niets meer eet, maar je bepaalt welke tijden je voor jezelf mag eten. Alle tijd die daarbuiten valt, eet je niet, misschien wil je zelfs niet drinken. Dat laatste kan, maar is niet per se een noodzakelijk ding. Je wilt waarschijnlijk wel iets meer weten van intermitterend vasten, alle informatie over intermitterend vasten staat hier.

Kan iedereen intermitterend vasten?
Iedereen die wil afslanken kan deelnemen aan intermitterend vasten, maar wist je dat als het nodig is je ook kan aan komen? Deze manier kun je gebruiken voor veel meer doeleinden dan je vooraf had kunnen bedenken. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je hieraan deel wilt nemen vanwege religieuze redenen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de tijden, hoe en waarin je deze wilt gaan toepassen. Dat kan jij natuurlijk helemaal zelf bepalen!

Waar moet je rekening mee houden?
Je zult wel denken, is er dan niets waar je rekening mee moet houden? Jawel, je moet zeker rekening houden met een aantal zaken. Normaal gesproken eet je tussendoor snackjes, deze neem je bijna altijd terwijl je helemaal geen trek hebt. Misschien eet jij snacks tussendoor uit pure verveling, dat zou je moeten voorkomen. In de eerste dagen van het intermitterend vasten zou je best wel een gevoel van honger kunnen ervaren, maar deze gaat echter snel en vanzelf weer voorbij. Belangrijk is dat je er niet te veel over na gaat denken. Tijdens het intermitterend vasten is het niet de bedoeling dat je ongezond gaat eten, want dan kun je het gewenste resultaat niet bereiken. Hou hier ook goed rekening mee, want jij wilt toch ook dat het slaagt?

Meer informatie
Waarschijnlijk ben je wel toe aan nog een beetje meer informatie, op de website van Een Maatje Minder kun jij alle informatie vinden die jij nodig bent. Zo kun je er namelijk alle positieve voordelen vinden van het intermitterend vasten, maar kun je ook bekijken of deze manier van afslanken echt bij jouw wensen aansluit. Een gezonde leefstijl en een gezond lichaam is het motto van Een Maatje Minder!

Uit de krant