Afbeelding

Business performance analytics voor een accurate inzage in je bedrijf

Algemeen 91 keer gelezen

Business performance analytics is een term die je vandaag de dag steeds vaker hoort. Steeds meer bedrijven en instellingen passen het toe om hun processen en resultaten verder te kunnen verbeteren. Hierbij heeft men te maken met steeds complexere omgevingen die in een steeds hoger tempo veranderen. Tuuring is een oplossing die je hierbij perfect kan ondersteunen. Op welke manier dit is, zullen we hieronder uitleggen.

Wat is Business performance analytics
Als we kijken naar de definitie van Business performance analytics, dat hebben we het over de combinatie van bepaalde technologie, werkwijzen en vaardigheden die worden ingezet om de data en prestaties van een bedrijf of instelling te analyseren. Als dit op een juiste manier gebeurt, kan business performance analytics ervoor zorgen dat je veel nauwkeuriger op toekomstige gebeurtenissen, marktontwikkelingen en consumentengedrag te anticiperen. De inzichten helpen je bij het optimaliseren van je processen en procedures om zodoende tot betere resultaten te komen.

Een veelgehoorde vraag is of Business performance analytics voor ieder bedrijf toepasbaar is. In feite is het toepasbaar voor iedere bedrijfstak waarbij bedrijven van de volgende voordelen kunnen profiteren, mits het uiteraard op een goede manier wordt aangepakt.

·         Een verbetering van de prestaties, doordat inzichtelijk wordt wat goed en wat juist niet goed werkt binnen het bedrijf.

·         Het zorgt ervoor dat een nauwkeurigere en veel snellere besluitvorming mogelijk is.

·         Het ondersteund het bedrijf bij het nemen van beslissingen ten aanzien van trends, prestaties en consumentengedrag.

·         Inzichten kunnen inspireren tot meer creativiteit en veranderingen

Bedrijfsprocessen analyse
Het analyseren van processen gebeurt al sinds jaar en dag. Consultancybedrijven varen er wel bij. Op verzoek van bedrijven of instelling voeren zij analyses uit op de bedrijfsprocessen. Vaak neemt het verschillende maanden in beslag om alle gegevens te hebben verzameld en in een systeem te hebben ingevoerd. Niet zo gek want processen lopen vaak kriskras door de organisatie heen. Als dan op basis van de analyses ook uiteindelijk de nodige dashboards zijn gebouwd kost het meestal ook veel onderhoud. Dit is wel noodzakelijk, want anders hou je de informatie niet up to date. Dat zou zonde zijn van al de investeringen. Want dergelijke projecten staan vooral bekend om de enorm hoge kosten.

Maar dit kan ook anders. Tuuring ontwikkelt een perspectief op het complete bedrijfsproces maar ook de verschillende vaak zeer complexe applicatieketens. Hieruit verzamelt het Tuuring systeem de benodigde data, normaliseert deze en zal vervolgens hier een analyse op uitvoeren. Hierna zal deze dat via gedetailleerde overzichten worden omgezet in bruikbare en relevante informatie waarmee de processen kunnen worden geoptimaliseerd zodat de prestaties en resultaten verbeteren.

Over Tuuring
Tuuring is een bedrijf dat bestaat uit specialisten van diverse nationaliteiten op het vlak van IT-performance. Hun missie is om gezamenlijk het beste AI-Ops-platform neer te zetten waarmee bedrijven en instellingen geholpen worden om performance gerelateerde data in kennis om te zetten. More about Tuuring, op de website vertellen zij graag wie zij zijn en wat zij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Uit de krant