Afbeelding
Ondernemer aan het woord

Hans Anders goed op zijn plek in Pijnacker

Algemeen 812 keer gelezen

Sinds 2016 zit de bekende opticienketen Hans Anders in de het centrum van Pijnacker. Schuin tegenover de lift naar de parkeergarage. “Een mooie locatie, net in de loop tussen het de twee delen van het winkelcentrum,” vertelt bedrijfsleider Suzanne Waasdorp.

Vanaf de opening is Suzanne Waasdorp bij de winkel betrokken. “Zeg maar Suus hoor,” lacht ze, “zo kennen de klanten me, het staat zelfs op mijn naamkaartje.” Waasdorp is blij dat haar medewinkeliers na de lockdown weer open mogen. “Wij zijn een essentiële winkel, dus zijn altijd open gebleven”, vertelt ze, “maar we zitten hier met elkaar in één winkelcentrum, we moeten het met elkaar doen, dus het is veel fijner en gezelliger als alle winkels open zijn. Ik wil mijn mede winkeliers veel succes wensen.”

Pijnacker
De toenmalig directeur van Hans Anders kwam zelf uit Pijnacker, weet Waasdorp: “dus die vond wel dat er een vestiging in zijn eigen dorp moest komen. Maar natuurlijk heeft Hans Anders eerst wel uitgezocht of er behoefte aan was. We zitten in het lagere prijssegment. Ons uitgangspunt is, dat een bril voor iedereen betaalbaar moet zijn. En dat slaat aan, ook in Pijnacker.” Oogzorg staat hoog in het vaandel bij de brillenwinkel. Waasdorp: “Er is altijd een gediplomeerd opticien in de winkel aanwezig, hij of zij is de enige die oogmetingen mag doen, een verkoopmedewerker mag dat niet doen. Hans Anders heeft hiervoor een eigen opleidingscentrum op het hoofdkantoor. Regelmatig je ogen laten controleren vanaf een jaar of 40 is belangrijk. Daarvoor kun je bij ons spontaan binnen lopen. Maar als je van tevoren een afspraak maakt, weet je zeker dat je niet te lang hoeft te wachten. Als wij vermoeden dat een bezoekje aan de oogarts nodig is, geven wij een kaartje mee voor de huisarts. Want wij mogen geen diagnoses stellen.”

Ogen en oren
Behalve voor brillen en contactlenzen kun je bij Hans Anders ook terecht voor gehoortoestellen en op maat gemaakte oordoppen, voor bijvoorbeeld het voorkomen van gehoorschade op concerten. Iets dat vaak helaas door jongeren wordt onderschat.

Corona
Je zou het misschien niet verwachten, maar de coronacrisis bracht ook bij Hans Anders een nieuw product in het assortiment. “Een grote topper is het anti-condensdoekje,” vertelt Waasdorp. “Brillen en mondkapjes gaan niet zo goed samen, omdat de bril beslaat. Ons anti-condensdoekje is razend populair. In de ochtend bewerk je voor en achterkant van de glazen en je hebt de hele dag helder zicht.” Hans Anders heeft veiligheid van cliënt en personeel hoog in het vaandel. “We dragen allemaal mondkapjes, net als onze cliënten. We proberen zoveel mogelijk afstand te houden en de brilmonturen worden regelmatig schoon gemaakt. Met een oogmeting moeten we wel dichtbij komen natuurlijk, dan is een mondkapje helemaal essentieel. Maar het regelmatig controleren van de ogen, zeker voor contactlensdragers, is gewoon erg belangrijk.”

Uit de krant