Afbeelding

Hoe word je werkzaam in de technische dienst?

Algemeen 193 keer gelezen

Je werkt met een groot team samen, zij het in fabrieken of andere industriële plekken. Maar hoe ziet een baan er uit in de technische sector, zijn er wel vacatures in de technische dienst? In dit artikel gaan we daar verder op in. 

Carrière als technische service engineer
Je werkt samen met het engineering team om een technologische bedrijfsinfrastructuur te ontwikkelen, te bouwen, te implementeren en te onderhouden. Je moet methoden ontwerpen voor preventief onderhoud van het systeem door rigoureuze studie van de huidige systemen. Het is jouw verantwoordelijkheid om de werkprocessen te controleren en onderzoek te doen om de efficiëntie te verbeteren. Je moet ook kwaliteitsborging tests uitvoeren, rapporten opstellen en aanbevelingen doen om de dienstverlening te verbeteren. Je moet snel kunnen reageren op technologische problemen en deze oplossen.

Engineering service professionals geven technische hulp aan een bedrijf door het analyseren van gegevens en het toezicht op de activiteiten om de productie te optimaliseren.

Een bachelor ingenieursdiploma is noodzakelijk. Beroepskwalificaties zijn ook een pluspunt. Sommige werkgevers kunnen voorafgaande werkervaring in een relevante rol nodig hebben. Je hebt oog voor detail, een sterke teamspeler en beschikt over een uitzonderlijk probleemoplossend vermogen. Daarnaast zijn creativiteit en communicatieve vaardigheden essentieel. 

Wat doet een technicus op het gebied van technische diensten precies?
Veel vakmensen in de technische dienstverlening moeten over specifieke vaardigheden beschikken om hun taken te kunnen uitvoeren. We hebben de meest voorkomende talenten voor iemand in deze functie kunnen achterhalen door cv’s te bestuderen. We ontdekten dat in veel CV’s creativiteit, rekenvaardigheid en mechanische vaardigheden werden genoemd.

Hoe word je een Technical Services Engineer?
Als je een technische service engineer wilt worden, is een van de eerste dingen om te overwegen hoeveel opleiding je nodig hebt. We hebben ontdekt dat 65,7% van de technici in de technische diensten een bachelordiploma heeft. In termen van hogere opleidingsniveaus, vonden we dat 9,7% van de technische diensten ingenieurs hebben master’s degree. Hoewel de meeste technische diensten ingenieurs hebben een college diploma, is het mogelijk om er een te krijgen met alleen een middelbare school diploma of GED.

Wanneer je onderzoekt hoe je een technisch ingenieur kunt worden, is het altijd van vitaal belang om het juiste pad te kiezen. Toen we keken naar de meest populaire afstudeerrichtingen voor een technisch ingenieur, ontdekten we dat ze vaak bachelor’s of associate’s graden te verwerven. Andere diploma’s die we vaak aantreffen op cv’s van technici zijn masterdiploma’s en middelbare schooldiploma’s.

Het is mogelijk dat je eerdere werkervaring je kan helpen een technisch ingenieur te worden. Inderdaad, veel technische dienst ingenieur posities vereisen voorafgaande expertise in een specifieke functie, zoals Field Service Technician. Ondertussen hebben veel technici gewerkt als procesingenieurs of systeembeheerders.

Een carrière als ingenieur technische diensten.
Naast het zoeken naar een andere baan, kan het nuttig zijn om na te denken over een beroepstraject voor je huidige functie. Wat is een beroepstraject precies, vraag je je af? Het is in wezen een kaart die illustreert hoe je van het ene beroep naar het andere kunt doorgroeien. Onze loopbaantrajecten worden meestal geschetst in termen van salaris veranderingen. Als je bijvoorbeeld als procesingenieur bent begonnen, kun je uiteindelijk doorgroeien naar de functie van productie-ingenieur. Later in je loopbaan kun je promotie maken naar de functie van manufacturing engineering manager.

Benieuwd naar wat een procesoperator verdient? Lees verder.

Uit de krant