Afbeelding

Alle voordelen van een sap kuur op een rij

Algemeen 198 keer gelezen

Het detoxen van je lichaam wordt ook wel ontgiften genoemd. Het is een manier om de schadelijke stoffen die wij onbewust in ons lichaam binnen krijgen op te ruimen uit ons lichaam. Het is net als douchen. Je gaat onder de douche omdat je schoon en fris wil zijn. Zo is het ook met detoxen. Het detoxen heeft ook best veel voordelen. In deze blog lees je alles over de voordelen die een detox kuur kan hebben.

Wat zijn de voordelen van een detox kuur met sappen?
Bij een detox kuur met sappen worden je maaltijden vervangen door sappen van groente en fruit. Dit wordt gezien als een hele gezonde manier van ontgiften. Als je het goed doet, dan zal je alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen.

De voordelen van een detox sap kuur zijn:

·         Je kan er een paar kilootjes mee afvallen, al zullen deze kilo’s wel snel terug komen als je weer over gaat naar je normale eetpatroon

·         Je darmen en je lever worden helemaal schoongemaakt

·         Doordat je binnenkant schoon gemaakt wordt gaat je huid weer glimmen en stralen

·         Je krijgt meer energie

·         En je nachtrust wordt beter

Is het wel gezond om aan een sap kuur te beginnen?
Wanneer je een goede sap kuur doet krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Het zal dus zeker niet schadelijk zijn. Waar je op moet letten is dat je nooit een langere tijd een kuur doet. Maximaal een week is lang genoeg. De meeste mensen doen het zelfs maar drie dagen om even een begin te maken met de nieuwe weg die ze in willen slaan. Ze doen dan een sap kuur 3 dagen.

Hoe ziet een sap kuur 3 dagen er uit?
Een detox kuur van drie dagen is een korte kuur. En bestaat vooral uit groentesappen Dit ter ondersteuning van onze geest en lichaam. Gedurende de kuur drink je alleen maar biologische groentesap, groentesoep, geconcentreerde shotjes en kruidenthee. De shotjes is een elixer die er voor zorgt dat je alle benodigde vitamines en mineralen wel voldoende binnen krijgt.

Het volgen van een detox kuur van drie dagen is een uitstekende manier om jezelf een kick start te geven voor het aanleren van nieuwe gewoontes. Als je je oude gewoontes los weet te laten is het makkelijker om jezelf nieuwe gewoontes aan te leren

Je zal ook snel merken dat het na het volgen van de detox kuur makkelijker zal zijn om een gezonde levensstijl vol te houden.

Wat moet je eten als de detox kuur afgelopen is?
Als je klaar bent met de detox kuur is het verstandig om langzaam je normale voedingspatroon weer op te bouwen. Het is belangrijk dat je lichaam weer aan gaat sterken na zo een detox periode. Je energielevel zal weer stijgen. Je moet er alleen niet te makkelijk over denken, want je lichaam heeft het tijdens zo een detox periode best zwaar. Je moet je lichaam daarom stapje voor stapje weer laten wennen aan grotere maaltijden. Dit is allemaal nog onderdeel van het detox proces. Wanneer je weer op een normaal niveau zit qua voeding is het detox proces helemaal afgelopen. Maar dan gaat het pas echt beginnen.

Hoe gaat het verder na een detox proces?
Na een detox proces is je lichaam schoongemaakt. Je eet weer normaal. Wat voor jou normaal is merk je snel genoeg aan je lichaam. Ieder lichaam heeft namelijk een hele andere behoefte aan voedsel. Dit is je kans om met een nieuwe start te beginnen. Hou je de keuze voor gezonde voeding vast of val je weer terug in je oude gewoontes. Deze keuze zal je helemaal zelf moeten maken.

Uit de krant