Afbeelding

Verschillende tips bij de opleiding tot bewindvoerder

Algemeen 628 keer gelezen

Je hebt het in je om mensen te helpen, is dan misschien de opleiding tot bewindvoerder wat voor jou? Er staan de laatste jaren steeds meer mensen onder bewind. In 2013 waren het ongeveer 35.000 personen, maar in 2018 waren het er al meer dan 255.000. Dit is uiteraard een flinke stijging en de laatste jaren zijn het alleen maar meer mensen geworden. Door schulden komen mensen onder bewind te staan en jij kunt als bewindvoerder deze mensen helpen naar een financieel zorg vrij leven.

Fasen tijdens een opleiding bewindvoerder
Het is belangrijk dat de praktijk goed wordt verspreid, zodat je de informatie ook even kunt laten bezinken. Er komt namelijk ineens erg veel informatie op je af gedurende deze dagen. Je hebt verschillende fasen van bewind, namelijk aanmelding en intake. Je krijgt hier te maken met de eerste twee fasen van het beschermingsbewind. Je leert wat je moet doen om inzicht te krijgen in de financiële positie van je cliënt. Maar je leert ook hoe dat je een verzoek moet indienen bij de rechtbank. Meer over Hoffelijk FZ kom je te weten als je er zelf een opleiding gaat volgen. Maar bij Hoffelijk FZ gaat het zeker goedkomen.

Er zijn nog meer fasen, namelijk uitvoering en beëindiging. Als je namelijk bent benoemd tot beschermingsbewindvoerder, dan krijg je meer uitleg over werkzaamheden die bij een lopend beschermingsbewind horen. Je leert ook wat je moet doen als het beschermingsbewind stopt. Je leert tijdens een andere praktijkdag ook nog meer over schulden, je leert dan wat jij moet doen, maar ook wat je van je cliënt kan en mag verwachten. Andere belangrijke aandachtspunten zijn contact, gedrag en professionele betrokkenheid. Je voert namelijk ook regelmatig gesprekken met je cliënt en met hulpverleners en familie. Je leert onderhandelen met een schuldeiser en je moet leren privé en werk gescheiden te houden. Je moet je werk niet mee naar huis nemen!

Opleiding bewindvoerder
Een opleiding bewindvoerder volgen kan hier. Je kunt een vliegende start maken. Maar hoe ziet dat er uit?

- Eerst begin je met een opleiding met uitgebreide e-learning. Je krijgt hier te maken met alle theorie die je nodig hebt om je nieuwe beroep uit te mogen oefenen. Maar je krijgt hier ook tips over hoe je theorie later in de praktijk toe kunt passen. 

- Er zijn praktijkdagen, je gaat hier de theorie die je geleerd hebt toepassen. Alle zaken die bij een dossier aan bod komen, kom je hier tegen.

In totaal bevat het 35-40 uur thuisstudie en zeven praktijkdagen.

Als je graag mensen van hun schulden af wil helpen, dan kan dit een mooie aanvulling zijn op hetgeen wat je nu doet. Of je gaat de opleiding bewindvoerder volgen en maakt je dromen waar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant