Voor leerlingen die van uitdaging houden, biedt het Stanislas extra modules aan.
Voor leerlingen die van uitdaging houden, biedt het Stanislas extra modules aan.

Stanislascollege Pijnacker introduceert MyFlex: zelfstandig denken én doen

Algemeen 766 keer gelezen

Het Stanislascollege in Pijnacker start volgend schooljaar met MyFlex. Bij dit nieuwe onderwijsconcept kiezen leerlingen naast de gewone lessen, tijdens flexuren zelf voor extra vakuitleg, tijd om huiswerk te maken of extra uitdaging. Daarnaast wordt de lestijd verlengd naar 60 minuten. 

Jan Willem van Poortvliet, rector van de school: “Met MyFlex leren leerlingen zelfstandig en autonoom te denken en te doen. Dat vinden wij erg belangrijk, want met deze vaardigheden gaan ze sterk de wereld in.”

“Naast de vertrouwde lessen, waarvan de inhoud en kwaliteit hetzelfde blijft, kiezen leerlingen vier flexuren per week die ze zelf invullen. De mentoren begeleiden ze hierbij”, licht Van Poortvliet toe. “Ze kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om hun huiswerk vaker op school te maken, zodat ze thuis meer tijd hebben voor andere dingen. Zelf kiezen motiveert om te leren.” 

Voor leerlingen die van uitdaging houden, biedt het Stanislas extra modules aan. “Leren programmeren of een certificaat halen voor Extra Engels bijvoorbeeld. De mogelijkheden breiden we steeds verder uit, waarbij we ook weer kijken naar wat de samenleving vraagt.”

Tijd voor verdieping
Naast het flexibele lesrooster, verlengt het Stanislas een lesuur van 45 minuten naar 60 minuten. Hierdoor hebben leerlingen in de onderbouw straks maximaal vijf verschillende lesuren op een dag en leerlingen in de bovenbouw maximaal zes. Van Poortvliet: “Door de langere lestijd is er meer tijd voor verdieping. Ook hoeven leerlingen minder vaak te wisselen van klaslokaal en dat zorgt voor rust op school.”

Open huis
Ouders en leerlingen zijn de afgelopen weken geïnformeerd en ze reageren enthousiast. Meer weten? Op vrijdag 28 en zaterdag 29 januari houdt het Stanislascollege Pijnacker open huis. Veel leerlingen uit groep 8 komen daarnaast langs met hun basisschool. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen groep 8-leerlingen zich aanmelden voor een Kom in de KLAS! middag op woensdag 19 januari. Inschrijven kan via de website www.stanislascollege.nl/Pijnacker.

Uit de krant