Afbeelding

Let hier op voordat je een zorgverzekering kiest

Algemeen 406 keer gelezen

Je verzekeringen maken een behoorlijk deel uit van je vaste lasten. Sommige verzekeringen zoals een zorgverzekering zijn zelfs verplicht. Om je vaste lasten behapbaar te houden is het belangrijk om kritisch te kijken naar je zorgverzekering. 

Op Vergelijk de Zorgverzekeringen.nl kan je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Voordat je je keuze maakt, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Sluit je eigen zorgverzekering af als je 18 jaar wordt!
Elke volwassene in Nederland is verplicht een basisverzekering voor de ziektekosten af te sluiten. Als je nog geen 18 jaar bent, ben je meeverzekerd met je ouders. Als je geen actie onderneemt, wordt er automatisch een verzekeringspolis voor je aangemaakt bij de verzekeringsmaatschappij van je ouders. Vaak is dit ongunstig. Veel verzekeraars hebben aantrekkelijke aanbiedingen voor de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren. Oriënteer je dus al voordat je 18 jaar wordt.

Verzekeringen vergelijken
Op een vergelijkingssite vergelijk je eenvoudig verzekeringspakketten van verschillende aanbieders. Je vult een aantal persoonlijke gegevens in en geeft aan of je specifieke wensen hebt. In het overzicht dat vervolgens op je scherm verschijnt, zie je de verzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Je vergelijkt de verzekeringen niet alleen op de hoogte van de premie, maar ook op de voorwaarden. Bepaal zelf de hoogte van je eigen risico. Verwacht je niet veel ziektekosten te hebben en beschik je bovendien over een financiële buffer? Overweeg dan om je eigen risico te verhogen.

Aanvullende verzekering nodig?
Veel mensen kiezen zonder na te denken naast de basisverzekering ook voor een aanvullende verzekering voor ziektekosten en een tandartsverzekering. Voordat je een aanvullende verzekering afsluit, is het verstandig om na te gaan wat je zorgkosten de afgelopen jaren zijn geweest. Had je niet veel zorgkosten en is je gebit prima in orde? Over het algemeen heb je dan geen aanvullende verzekering nodig. Gebruik je homeopathische geneesmiddelen of ga je naar een diëtist? Deze kosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Ook aanvullende verzekeringen vergelijk je met elkaar via een zorgvergelijker. De aanvullende verzekering hoef je niet bij dezelfde verzekeringsmaatschappij af te sluiten als je basisverzekering. Bedenk goed welke zorg je echt nodig denkt te hebben en ga vervolgens op zoek naar de goedkoopste verzekering. Maak jouw keuze nog voor het einde van het jaar! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant