Het Gildehof is een intieme woonbuurt geworden.
Het Gildehof is een intieme woonbuurt geworden.

Alle woningen in project Het Gildehof opgeleverd

Actueel 2.713 keer gelezen

Eind november zijn in Het Gildehof door aannemer Thunnissen Bouw 21 huurappartementen opgeleverd en zijn de sleutels van de woningen overgedragen aan trotse huurders. Hiermee zijn nu alle woningen in gebruik genomen door de bewoners en is de wijk zo goed als gereed. 

In een periode van ongeveer drie jaar is de wijk in twee fases gebouwd op de plek waar voorheen Koelhuis Arctic en sorteermachinefabrikant Aweta gevestigd waren. Eerder zijn eind 2019 de woningen van de eerste fase opgeleverd. De wijk bestaat uit 85 eengezinswoningen en 31 appartementen, waarvan 21 sociale huurappartementen. 

De Maese Woningen
Het project is ontwikkeld en verkocht door De Maese Woningen. Ook is in opdracht van De Maese Woningen de locatie bouwrijp gemaakt en is de openbare ruimte ingericht. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in de openbare ruimte nog voor het einde van het jaar zijn afgerond.

Het Gildehof is een intieme woonbuurt geworden bestaande uit twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Opvallend is de architectuur van de gevels, waarbij in het metselwerk kruizen zijn opgenomen en verschillende kleurnuances zijn toegepast. De wijk oogt hierdoor vriendelijk en intiem, passend bij het wonen in Nootdorp. 

Zowel de eengezinswoningen als de appartementen zijn zeer energiezuinig door de toegepaste PV-panelen en individuele warmtepompen. De openbare ruimte is voorzien van fraaie klinkerbestrating, energiezuinige straatverlichting met ruimte voor groen door middel van bomen en groenperken. 

In het oog springend zijn de bonte bloemen en planten in de middenzone van de IJsbloem, het centrale hof van de buurt.

Ontzettend trots
“We hebben best spannende momenten beleefd tijdens de bouw, omdat de planning van de aannemer op diverse momenten werd verstoord doordat nutsbedrijven niet op tijd konden starten met hun werkzaamheden. Maar als je nu het eindresultaat ziet, dan zijn we gewoon ontzettend trots op hoe mooi de wijk is geworden. Ook is het echt heel leuk om te zien hoe groot de saamhorigheid onder bewoners is”, zegt Jerry de Vries, als projectleider werkzaam bij De Maese Woningen.

“Er is bijvoorbeeld een bewonersvereniging opgericht die nu, net als vorige jaar, het voor elkaar heeft gekregen dat woningen worden versierd met kerstverlichting. Daar doet bijna iedereen aan mee en het resultaat is heel bijzonder!”.

De Maese Woningen is een onafhankelijke projectontwikkelaar en bouwt op dit moment ook op de hoek van de Kerkweg en de Adam Pijnackerstraat in Pijnacker. 

Op de locatie van garage Hoeke worden 8 eengezinswoningen gebouwd, die allemaal zijn verkocht. In de regio is De Maese Woningen ook bezig met de ontwikkeling van een woontoren van 70 meter, genaamd 70LUX, direct bij de entree van het Stadshart in Zoetermeer. Begin volgend jaar verwacht De Maese Woningen te starten met de verkoop van dit project.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant